Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Sieru, sieru, Jāņu māt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
līgo,līgo
l
jāņu māte pārdzērusies līgo, sieru grāvī izgāzusi,līgo līgo u.t.t...
siekalinja
s
saskreeja mutee lasot par shiim njammaam - te aarpus Latvijas,bet piiraagi ir un plaatsmaize ar' Liiiiigoooo!
lustīgais nerris uz tirgus plača
l
un, kāda vaina Talsu ritulim? ["žļembājamā gumijas masa, kas ... stimulē vemšanas efektu." ai, ai, Naumani, kā var tik neganti par ēdienu izteikties?!?... un vēl pašā zāļu vakarā?... ja jau reakcija uz sieru tik mežonīga, tad varbūt vajag pārbaudīties, vai nav laktozes nepanesība?]
Ieva > Lumi
I
Noindēties ar to tiešām nevar....tāpat, kā ar visiem pārējiem, taču, spriežot pēc ievestajiem sieriem, arī rūpnīcā var ražot daudz labākus sierus, nekā dara mūsējās. Lai gan arī tie ne tuvu nestāv blakus mājās vai mazās sierotavās taisītiem.
Nu, nu
N
Neviens, kurš ir pagaršojas manas vecmāmiņas pašrocīgi sieto Jāņu sieru ar visām ķimenēm (tur nu pilnīgi jāpiekrīt NN, ka tieši šīs pieredzes dēļ es nekad un nekādi nevarēju saprast, kāpēc par Jāņu sieru sauc arī to briesmonību, kas nopērkama veikalos), nekad pat virsu neskatīsies ne tām močankām, ne mokankam, ne citām zakuskām, kuras, starp citu, neko daudz neatšķiras no ikdienas ēdiena, sajaucot biezpienu ar visādiem labumiem. Un to dara ārkārtīgi daudzās latviešu mājās, pat nenojaušot, ka tā Naumaņaprāt esot kāda īpaša ukraiņu vai baltkrievu zakuska. Šeit uzskaitītie varianti ne tuvu nav vienīgie un labākie. Šādas variāciju iespējas ar biezpienu ir absolūti neizsmeļamas. Tik nesaprotu, kāds tām sakars ar Līgo svētkiem. NN tās ir pārtikas ziņā bargo perestroikas gadu atmiņas par studijām Maskavā. Lai tā būtu! Tomēr kauzālo linku ar mūsdienu Līgo svinēšanu Latvijā jāpievelk aiz ausīm - mūsdienu Latvijas sliktie, rūpnieciski ražotie Jāņu sieri kā ekvivalents perestroikas laika pārtikas deficītam Maskavā. Ne vairāk.
info
i
pihta ir tā pati пахта (paniņas), tik baltkrievu mēlē.
Lumi
L
Straupes Jāņusieram nav ne vainas, to var nopirkt tirgū.
NLO
N
Vēl viens gardēdis.
Ieva
I
Biezpienu var jaukt var ar '[loti daudz ko. Bet autors vismaz ir skaidri pateicis, ka Latvijas rūpnīcu ražojums tiešām ir mēsls. Un ne tikai jāņu siers.
tik raiti pagatavošana neies
t
Jums būs krietni jānopūlas, piemēram, ar piena sagādi, līdz dabūsit tādu, kurš spējīgs sarūgt, ne pārvērsties pūstošā šķidrumā, krejuma izstradājumi, saprotams, arī nederēs, dilles, ja audzētas no tagadiņ iepirktām veikalu sēklām, savādi, bet ne visai smaržīgas izaug utt. Gatavošanas iemaņas jau varam apgūt, bet "izejvielu"klāsta apgāde sanāk gaužām ņimperīga un arī dārga. Esmu ievērojusi, ka pat maize tiek gatavota no tik savādiem miltiem, ka katastrofāli mainījusi garšu. Ko gribēju teikt? Līdz šim domāju, ka ēdiens ir SVĒTA lieta, tagad šo apziņu grauj, jo svarīga ir kvantitāte- pilni plaukti, bet liek domāt, ka nenozīmīgs ir asortiments, kas tajos guļ. Sveicu visus Jāņus vārda dienā!
  • 3
  • 0
jana
j
Var jau arī pats sieru uzkarsēt- tas tikai ies ilgāk. Bet biezpienmaizes var ēst visu gadu, nekāds svētku ēdiens jau tas nav.
Vārds
V
Ķimeņu tēja veicina pina sariešanos bērnu barojošu sieviešu krūtīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē