Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Motobandas sarīko asinspirti

Populārā televīzijas seriāla Sons of Anarchy, kas vēsta par kādas motociklistu bandas vētraino ikdienu, cienīgs masu kautiņš un apšaude svētdien norisinājās Veiko pilsētā Teksasas štatā ASV. Vairāku konkurējošu motociklistu bandu savstarpējā sadursmē un apšaudē ar policiju pie ātrās ēdināšanas restorāna nogalināti vismaz deviņi cilvēki, bet vēl 18 guvuši ievainojumus. Aculiecinieki apgalvo, ka pēc notikušā nozieguma vieta atgādinājusi kara zonu.

Asiņu peļķes un straumes

Apšaude autostāvvietā pie motociklistu iecienītā sporta bāra Twin Peaks, kas atrodas Veiko iepirkšanās rajonā, sākās neilgi pēc pusdienlaika, kad tur bija pilns ar automašīnām, bet visapkārt atradās daudz cilvēku, kuri izbaudīja brīvdienu.

Izskanējušas dažādas versijas, kā izcēlusies vardarbība. Vietējais laikraksts Waco Tribune Herald vēsta, ka konflikts sācies Twin Peaks tualetēs, strauji pārmeties uz ēstuves telpām, bet pēc tam par cīņas arēnu kļuvusi autostāvvieta. Vietējā policija apgalvo, ka motociklisti saķērušies ārpusē, jo nav spējuši sadalīt stāvvietu, ziņo BBC.

Sākumā motociklisti, kuru skaits bijis ap 200, izmantojuši tikai dūres un kājas, bet drīz vien lietā liktas ķēdes, beisbola nūjas, naži un šaujamieroči. «Šāva no kādiem 30 šaujamajiem, iespējams, kādas simts reizes,» stāsta Mišela Logana, kura apšaudes laikā atradās ēstuvē. Viņasprāt, konfrontācija nebija nejauša, bet sagatavota.

Apmeklētāji, kas apšaudes laikā atradās Twin Peaks, kopā ar darbiniekiem esot glābušies saldētavas telpā. Kāda ģimene pēc pusdienošanas iznākusi no restorāna brīdī, kad atskanējuši pirmie šāvieni. «Mēs aizslēpāmies aiz savas automašīnas, jo tā bija mūsu vienīgā iespēja paglābties no lodēm,» atceras vīrietis, kurš neatklāja savu vārdu.

Kad sākās apšaude, pie ēstuves un tās apkaimē atradās vairāki policijas darbinieki, jo varasiestādēm bija zināms par gaidāmo motociklistu bandu ierašanos. Viņi izsauca papildspēkus, kas operatīvi ieradās notikuma vietā. «Motociklisti sāka šaut uz policistiem, kuri atbildēja ar uguni, iespējams, nogalinot dažus no viņiem,» žurnālistiem stāstīja Veiko policijas seržants Patriks Svontons.

«Tā bija viena no lielākajām apšaudēm, kas notikušas mūsu pilsētas robežās. No slikto puišu ieročiem tika raidīti daudzi šāvieni, tāpēc ir apbrīnojami, ka ievainojumus neguva nevainīgi civiliedzīvotāji,» sacīja P. Svontons. «Tā bija ļoti šaušalīga nozieguma vieta. Tur bija asiņu peļķes, asiņu straumes. Iespējams, tā bija viena no briesmīgākajām nozieguma vietām, ko esmu redzējis 35 gadus ilgajā dienesta laikā.»

Policija bija brīdinājusi

Policija apgalvo, ka visi nogalinātie ir motobandu locekļi. Arī ievainotie, kuri ar šautām un durtām brūcēm nogādāti dažādās slimnīcās, esot motociklisti. Likumsargi aizturējuši vairāk nekā simts cilvēku, kuriem konfiscēts liels skaits šaujamieroču un auksto ieroču.

Varasiestādes neatklāj, kuru motociklistu bandu locekļi bija iesaistīti incidentā, bet izskan informācija, ka apšaudē piedalījušies vismaz piecu bandu pārstāvji. Medijos publicētajos fotoattēlos no notikuma vietas redzami vīrieši, kuriem uz ādas jakām ir dažādu motobandu emblēmas. Dažas no bandām raksturotas kā ļoti bīstamas un jau agrāk bijušas iesaistītas apšaudēs un citos smagos likumpārkāpumos.

Likumsargi apgalvo, ka Twin Peaks bija kļuvusi par pastāvīgu motociklistu bandu pulcēšanās vietu, lai gan likumsargi vairākkārt bija vērsušies pie iestādes vadības ar brīdinājumiem, ka tas var radīt apdraudējumu sabiedrībai. «Neraugoties uz to, viņi atļāva motociklistiem tur savākties, tāpēc notikušais ir tā kulminācija,» P. Svontonu citē The New York Times. «No tā, kas notika šodien, varēja izvairīties, ja iestādes vadība būtu mūsos ieklausījusies un sadarbojusies.»

Twin Peaks restorānu ķēdes vadība paudusi sašutumu par notikušo un izteikusi līdzjūtību incidentā bojāgājušo tuviniekiem. Ēstuve Veiko strādājusi uz franšīzes līguma pamata, tāpēc Twin Peaks vadība vēl lemšot, vai atļaut tai strādāt, izmantojot uzņēmuma zīmolu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?