Tāpēc, Tomasaprāt, jums labi garšos interesanta zupa, kas sasildīs aukstā ziemas pēcpusdienā. Vieglumam šefpavārs iesaka gaisīgu vistu aknu pastēti, kuru papildina marinētas sēnes un plāni, kraukšķīgi saldskābmaizes grauzdiņi. Un kā ar kukurūzas vistiņu, kura brīnišķīgi sader ar lielveikalos nopērkamo pērļu kuskusu?
Un sākas viss no gala
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ceptu baklažānu un lēcu krēmzupa ar zilo sieru, ba
Divām porcijām vajadzēs: 1 baklažānu, 1 sīpolu, 100 g puravu, 60
g kartupeļu, 1 ķiploka daiviņu, 40 g zaļo lēcu, 60 g saldā krējuma,
sāli un piparus pēc garšas, 30 g olīveļļas, 30 g zilā siera, 30 g
bazilika pesto, 5 g krešu
1. Baklažānu pārgriež uz pusēm,
pārkaisa ar sāli, pipariem, pārlej olīveļļu, pārkaisa sakapātus
ķiplokus un timiānu un liek cepties cepeškrāsnī, līdz tie
mīksti.
2. Sīpolus, puravus apcep, pievieno saceptos baklažānus,
uzlej ūdeni, pieliek sāli, piparus, kartupeļus, lēcas un vāra,
kamēr visi dārzeņi mīksti. Visu sablendē.
3. Zilo sieru sajauc
ar saldo krējumu.
4. Šķīvī lej sablendēto zupu, dekorē ar zilo
sieru, pesto un kresēm.
Bez nosaukuma
Divām porcijām vajadzēs: 100 g vistu aknu, 30 g burkānu, 20 g
ķiploku, 20 g sīpolu, 40 g sviesta, 40 g kazas siera, 30 g saldā
krējuma, 30 g marinētu sēņu, 40 g ķiršu tomātu, sāli un piparus pēc
garšas, 50 g saldskābmaizes, 30 g olīveļļas
1. Burkānus,
sīpolus, ķiploku sagriež kubiņos un liek katlā ar olīveļļu cepties.
Pievieno vistu aknas, apcep, pievieno ūdeni, sāli, piparus un
sviestu, vāra, kamēr aknas mīkstas, tad sablenderē un izberž caur
sietu.
2. Kazas sieru sablenderē ar saldo krējumu.
3.
Saldskābmaizi sasaldē, tad plāni sagriež, liek uz cepampapīra un
cep krāsnī, kamēr kraukšķīga.
4. Ķiršu tomātus pārgriež uz
pusēm, uzkaisa sāli, piparus, olīveļļu un cep krāsnī 150 grādos 1,5
stundas.
5. Visu kārto uz šķīvja, liek arī marinētas sēnes,
dekorē ar saldskābmaizes čipsiem.
Bez nosaukuma
Divām porcijām vajadzēs: 2 kukurūzas vistas krūtiņas (var ņemt
arī lauku vistas krūtiņu), sāli un piparus pēc garšas, 40 g
olīveļļas, 80 g pērļu kuskusa, 100 g kāļu, 30 g sviesta, 100 g
selerijas saknes, 100 g burkānu, 1 vīģi, 30 g ķiploku, 2 timiāna
zariņus, 200 g sarkanvīna, 100 g brūkleņu ievārījuma, 50 g sarkano
sīpolu, 50 g cukura
1. Sarkanvīnā ieliek brūkleņu ievārījumu,
sagrieztus sarkanos sīpolus, cukuru un vāra, līdz puse šķidruma
novārās, izkāš caur sietu.
2. Kukurūzas vistas krūtiņai uzkaisa
sāli, piparus un apcep uz pannas, liek krāsnī 180 grādos, cep
deviņas minūtes.
3. Dārzeņus nomizo, sagriež stienīšos, noblanšē
un apcep olīveļļā ar ķipokiem un timiānu.
4. Uzvāra 120 g ūdens,
pieliek sāli, piparus, ieber pērļu kuskusu, ieliek sviestu un vienu
zariņu timiāna, vāra piecas minūtes, uzliek vāku un noliek, lai
uzbriest.
5. Uz šķīvja kārto kuskusu, dārzeņus, kukurūzas vistas
krūtiņu un uzlej sarkanvīna mērci.
6. Dekorē ar kresēm.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!