Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Privātuma nolūkā dažās nozarēs aizvien labprāt norēķināsies skaidrā naudā

"Bažas par digitālo norēķinu drošību un iespējamajiem kiberuzbrukumiem varētu paildzināt laiku, kas paies līdz brīdim, kad mēs dzīvosim bezskaidras naudas sabiedrībā. Turklāt ir vēl kāds aspekts – noteikti būs tādas nozares, kurās norēķini skaidrā naudā būs populāri tāpēc, lai saglabātu privātumu," intervijā Magdai Riekstiņai norāda starptautiskā mērogā strādājošās kredītu pārvaldības sabiedrības Intrum ģenerāldirektore Baltijas valstīs Ilva Valeika.

Top komentāri

JanisT
J
Samaksāsi kaimiņam 5€ par to, ka palīdzēja malku saskaldīt, VID kontus uzreiz nobloķēs, varēsi pus gadu neēst un nemaksāt rēķinus, kamēr samaksāsi visas soda naudas un tiesu izdevumus par nelegālu uzņēmējdarbību. Gribēsi dot naudu savai dzīvesbiedrenei, ja nebūsiet oficiāli precēti, vēl ilgi tiesā sēdēsiet un skaidrosieties. Jāsaprot, ka visu, kas ir bankā VID var atņemt uzreiz un bez paskaidrojumiem, un tas, ka būsi bomzis, jo nevarēsi nopirkt ne pārtiku, ne samaksāt par dzīvokli, nevienu neinteresē, un priecāsies, ka neesi atkarīgs no zālēm, kas visu laiku jālieto, jo tās arī nenopirksi!
Krējums Saldais
K
Spriedelējumi par pilnīgu pāreju uz bezskaidras naudas norēķiniem ir spilgta profānisma un nekompetences izpausme. Lai šie eksperti labāk pasaka, ko var izdarīt ar bezskaidro naudu elektrības neesamības gadījumā. Pat pakārt uz nagliņas ķemertiņā nav iespējams.
Margarēta
M
Tie, kam bija konts Krājbankā, iespējams vēl labi atceras, kā bija, kad vairākas dienas varēja izņemt ierobežotu summu un norēķināties ar šīs bankas kartēm nebija iespējams. Domāju, vēl aizvien daudziem, kas šai situācijā nokļuva, ir skaidras naudas rezerve, ar ko var izdzīvot savu nedēļu. Nevajag arī nemaz kiberuzbrukumus vai bankrotus, Latvijas bankas mēdz tik "profesionāli" taisīt sistēmu apdeitus, ka visi klienti uz vairākām stundām paliek bez iespējas iznantot karti, mēdz bez brīdinājuma un paskaidrojumiem kartes nobloķēt. Ar Latvijas banku daeba kultūru es nevienan neieteiktu pieļaut situāciju, ka makā nav skaidras naudas. Varat palikt uz ceļa bez degvielas un bērni neēduši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses