Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pensionārs par protesta akcijām: Ampelēšanās nav laba doma

Nedēļas temats - Vai piedalīšos pensionāru mītiņā

Līdz šim piedzīvotās ilgāk nodzīvojušo ļaužu attiecības ar varu, kuru, starp citu, vairumā pārstāv viņu pašu - to ilgāk nodzīvojušo bērni un mazbērni, un mītiņu organizētāju aktivitātes bijušas visai komiskas, lai neteiktu spēcīgāk. Ja paraugās uz pensionāru "vadoņu" aprindās notiekošo šķelšanos, kas atgādina politisko spēku konkurenci tās sliktākajās izpausmēs, sekot šo kungu un kundžu aicinājumam piedalīties publiskos ampelēšanās pasākumos nešķiet laba doma.

Nožēlojama ir arī dīvainā senioru dēvēšana (drīzāk apsaukāšana) par pensionāriem, respektīvi, kvalificējot viņus pēc ienākuma avota, - it kā runa būtu par kaut kādas šķiras pārstāvjiem, tā turpinot šķiru cīņas tradīciju. Par to varētu arī pasmieties, ja nebūtu tik bēdīgi.

Bēdīgi, ka vecākie ļaudis tiek aicināti iziet ielās, lai visai nepievilcīgā veidā mēģinātu ietekmēt varas ciniskos lēmumus. Tas atgādina oda centienus pamieloties no ziloņa resursiem un pie viena atgādināt par sevi tiem biezās ādas valkātājiem - cerībā, ka tie pamanīs un nākamreiz panāks pretī, lai nav tik tālu jālido.

Ja nepatīk minētā banalitāte par odu un ziloni - turklāt tajā ziņā, ka ods ir asinssūcējs, tātad parazīts -, varu atgādināt, ka daudzi no lēmējiem tieši tā arī uztver veco ļaužu (savu vecāku un vecvecāku) nodrošināšanu ar sociālajām garantijām viņu eksistencei. Pirms vēlēšanām vairums varas kāro, lai no tiem «parazītiem» atlec arī savs labumiņš balsu un iespējamo plusiņu veidā, un tāpēc atmet pa kādam nepildāmam solījumam, reizēm pat visai dāsnam.

Pēc šādiem secinājumiem rodas fundamentālais jautājums: ko darīt? Un, tā kā uz šo jautājumu nav skaidras atbildes, vienīgais ieteikums būtu izsvītrot robežu, kas atdala vecos no jaunajiem! Patiesībā to nemaz nav iespējams strikti noteikt, tomēr tā tiek mākslīgi sameistarota, lai uz mežu ragaviņās braucējus noliktu savā vietā un iespēju robežās tie piedalītos visos valsts dzīves organizēšanas procesos, ieskaitot aktīvo politiku. Turklāt nevis tikai kā balsu donori, bet arī kā valsts vadības sistēmas pārvaldītāji - kopā ar tiem, kam enerģijas vairāk, toties pieredze vēl nav uzkrāta.

Kā gan citādi, ja likums paredz noteiktu vecuma cenzu dzīves iesācējiem, kura nav senioriem, un diez vai varas cinisms sasniegs tādus apmērus, ka tā nolems liegt aktīvi dzīvot pensionāriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits