Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kapaldi, radot mūziku, cieš no Tureta sindroma

Daudzu iemīļotais dziedātājs Luiss Kapaldi atzinis, ka, ļoti iespējams, viņam var nākties pamest skatuvi, ja Tureta sindroma izpausmes kļūs smagākas.

Pagājušā gada septembrī skotu mūziķis nāca klajā ar publisku paziņojumu, ka viņam nesen diagnosticēta šī slimība. Toreiz viņš skaidroja, ka vēlas, lai cilvēki labāk izprastu, ko nozīmē Tureta sindroms, un lai viņa fani nedomā, ka mākslinieks ir aizrāvies ar kokaīnu – šīs neiroloģiskās slimības iespaidā cilvēki paši pret savu gribu izdod dažādas skaņas un veic kustības, kas vērotājam no malas var šķist vairāk nekā neizprotamas.

"Redziet, kad esmu satraukts, nervozs, stresains vai arī kad esmu laimīgs, mans plecs sāk pats no sevis raustīties. Es vienkārši ar to sadzīvoju. Patiesībā jau nav tik slikti, kā izskatās, kaut gan reizēm tas var būt ārkārtīgi neērti, bet citreiz arī sāpīgi," Kapaldi pērn stāstīja intervijā un piebilda, ka ārstēšanas nolūkos viņam veic botoksa injekcijas plecā, kas it kā sasaldē muskuļus, tādējādi mazinot raustīšanos. Diemžēl nu viņam nākas samierināties ar jaunu, ļoti sāpīgu atklāsmi: izrādās, Tureta sindroma izpausmes saasinās tieši tajos brīžos, kad viņš raksta vai izpilda mūziku. Acīmredzot tas ir saistīts ar paaugstinātu stresa līmeni. "Izrādās, mūzikas radīšana man to nodara – ja es ar to nenodarbojos, sindroms var neizpausties pat vairāku mēnešu garumā un tā ir ļoti dīvaina situācija," skaidroja mākslinieks. "Šobrīd es redzu, ka tas vēl ir to vērts, tomēr, ja nonāks tiktāl, ka es pats sev nodaru nelabojamu kaitējumu, man būs jāpamet mūzika."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Lai būtu ko teikt

Kas ir pats, pats svarīgākais, domājot par valsti, domājot par Latviju un mūsdienām? Vienam tie ir līdzcilvēki, citam ainava un daba, vēl citam – atsevišķas personības vai personīgais stāsts. Tieši c...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata