Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Timrota miljons vērdiņu un noslēpumainie fotoradari

Cik daudz ir viens vērdiņš? Vai skopais Ansis bija biznesmenis? Kāpēc cilvēki sapņo, ka nauda birs no gaisa? Uz šiem jautājumiem atbildes meklējis Pauls Timrots. Viņš plašāk pazīstams kā autoraidījumu Zebra un _Radio_ kurbulis vadītājs un satiksmes drošības eksperts, bet nu izmēģina roku jaunā ampluā: iestudē izrādi bērniem Pasaka par vērdiņu 2012. Pirmizrāde — pirms Ziemassvētkiem, mēģinājumi rit pilnā sparā, tomēr aktieri ar Paulu konsultējas arī satiksmes drošības lietās. Pie tās nonāksim arī šajā sarunā — fotoradari izrādās ne mazāk noslēpumains temats kā brīnums ar vērdiņu. 

Fragments no intervijas:

Esi kļuvis par režisoru — daudzus lasītājus tavs jaunais ampluā varētu mulsināt! Kā esi nonācis teātrī? Varbūt paralēli savai citiem redzamajai darbībai esi šeit bijis visu laiku?
Visu laiku ne, bet 90.gadu sākumā gadus divus šeit strādāju par skatuves strādnieku. Tā ka šī vide un cilvēki man ir gana labi pazīstami, es te sevišķi nebrīnos un apmēram zinu, kur kas atrodas, kur kurš strādā. 

Pasaku par vērdiņu pirmo reizi izlasīji bērnībā vai būdams jau pieaudzis?

Noteikti biju izlasījis jau bērnībā, jo lasīju diezgan daudz. Visvairāk gan man palikusi prātā Burova animācijas filma. Izvēle notika ļoti vienkārši. Tajā laikā Mārtiņš Vilkārsis bija pie teikšanas teātrī, vēl pirms Džiļa. Viņš mani tā kā uzrunāja, ka tādu lietu varētu darīt. Mēs ļoti pragmatiski nolēmām. Paskatījāmies repertuārā, kas būtu vajadzīgs. Viņš saka: «Zini, nav nekā tāda bērniem un jauniešiem!» Labi, tad es meklēšu kaut ko no skolu programmas literatūrā, kas būtu vajadzīgs. No tā izvēlēsimies, kas pašiem patiks! Atlasīju kādus padsmit gabalus, bet Pasaka par vērdiņu likās visjēdzīgākā. 

Kā izvēlējies aktierus? 
Man ir pieci aktieri — Intars Rešetins būs Ansis, Harijs Spanovskis vairākās lomās, Mirdza Martinsone — Māte, Valdis Liepiņš — Velns, Sarmīte Rubule — Meitene. Sākumā lika, pārlika, bet beigās ir salicies tā, ka man ir vislabākā grupa, kāda vien var būt. Drīmtīms. Man nav bažu par viņiem. 

Vai tev ir bažas par fotoradariem, kas tagad tiek izvietoti Latvijas ceļos?

Visās normālajās valstīs braucējiem tiek izsniegtas fotoradaru kartes; ja kaut kas mainās un radari tiek novietoti citur, kartes atjauno. Tev ir tiesības zināt! Lielākā bēda ar fotoradariem ir tā, ka viss notiek tā noslēpumaini. Kur ir karte? Pēc līguma jau 1.oktobrī bija jābūt gan kartēm, gan uzstādītām visām zīmēm. Tās kartes, kas šobrīd ir pieejamas, ir diezgan ticamas, bet tur radari ir salikti uz tiltiem. Nu, kas tas ir?! Kāpēc Vanšu tiltam vidū ir radars? Acīmredzot tie ir izvietoti naudas smelšanai, nevis jēgai. Ja mums ir «melno punktu» karte, tad fotoradaru kartei būtu ar to jāsakrīt. Bet nesakrīt! 

Visu interviju ar Paulu Timrotu var lasīt jaunākajā Sestdienas numurā! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Ilgi gaidīts, vai labi nāk?

Pēc mēnešiem ilgas vilcināšanās un iekšpolitiskiem konfliktiem ASV beidzot pieņēma likumu par jaunas militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai. Pirmās piegādes Kijivai sākās jau uzreiz pēc likuma ...

Putina teroristu valsts nostāja

Putina teroristu valsts neredzamās frontes kareivis: "Ļeņinam nepiedosim lielkrievu šovinisma atmaskošanu, bet viņa rīcības metodes gan mums der!"

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata