Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā +1 °C
Sniegs
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Ar mīlestību gatavota maltīte

Pusdienotava EcoCatering Telpa Matīsa ielā 8 nu jau labu laiku kļuvusi par stilīgu un iecienītu ēdienu baudīšanas vietu. Tā atrodas visai urbanizētā vidē, un nezinātājam būtu grūti to atrast, ja vien skatu nepiesaistītu otrajā stāvā iekārtotā terase! Telpas slava gājusi no mutes mutē, līdz sasniegusi arī mani.

Uzrunātais Telpas šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš lepojas, ka viņš pārsvarā lieto tikai sezonālus produktus, kurus vietējās zemnieku saimniecības audzē tieši Telpai. Vietējie produkti padara ēdienus īpašus - grūbas, cidonijas, jāņogas, smiltsērkšķus, pīlādžus, ozolzīles, cigoriņus ikdienā mēs lietojam reti vai nemaz, bet te - lūdzu! Dienai šefpavārs iepazīšanās reizē piedāvā gluži ikdienišķas receptes. To pievienotā vērtība ir dabiskums un gatavošana ar mīlestību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Lēcu salāti ar gailenēm, fetas sieru un kresēm 4.

Četrām porcijām vajadzēs: 20 g sviesta, 2 ķiploka daiviņas, 1 timiāna zariņu, 200 g lēcu, 800 g gaileņu, 60 g fetas siera, 40 g kresīšu, 1 lauru lapu, sāli, piparus, 60 g olīveļļas
1. Uzvāra sālsūdeni, kam pievieno lauru lapu. Pievieno lēcas un vāra aptuveni 17 minūtes.
2. Tikmēr ar otiņu notīra smiltis no gailenītēm. Tās apcep sviestā ar smalki sakapātiem ķiplokiem, timiānu, sāli un pipariem.
3. Lēcas sajauc ar gailenēm un kresītēm. Pēc vajadzības pievieno garšvielas.

Bez nosaukuma

12 pankūkām vajadzēs: 100 g pilngraudu miltu, 2 lauku vistas olas, 250 ml piena, 25 g sviesta, olīveļļu, cukuru, upeņu ievārījumu, svaigas piparmētras, 12 saldējuma bumbiņas

1. Bļodā iesijā miltus, pievieno olas un 3-4 ēdamkarotes piena, visu labi samaisa. Pamazām pievieno pārējo pienu, lai mīkla kļūtu šķidrāka.
2. Ūdens peldē izkausē sviestu un pirms pievienošanas mīklai ļauj tam gandrīz pilnībā atdzist.
3. Pēc garšas pievieno cukuru un mīklu kārtīgi samaisa. Ļauj tai nostāvēties vismaz stundu.
4. Ar otiņu viegli ieeļļo pannu un to uzkarsē. Pannā lej divas ēdamkarotes mīklas un groza tā, lai mīkla noklāj visu pannas virsmu. Pankūku cep 3-4 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
5. Pasniedz ar mājas upeņu ievārījumu un svaigām piparmētrām. Saldummīļi var porcijai pievienot saldējuma bumbiņu.

6. Burgera pagatavošana. Grilē vai cep gaļu no kat

Četrām porcijām vajadzēs: burgera maizītei: 175 g rudzu miltu, 175 g kviešu miltu, 7 g sausā rauga, 7 g sāls, 25 g olīveļļas, 200 ml ūdens, mannas putraimus. Gaļas pildījumam: 500 g jaunlopa gaļas, sāli, piparus, olīveļļu. Karamelizētajiem sīpoliem: 60 g sīpolu, 6 g baltvīna etiķa, 9 g cukura, 1 lauru lapu, sāli, piparus, olīveļļu. Jāņogu mērcei: 500 g jāņogu, 250 g cukura

1. Iesijā bļodā miltus, pievieno sāli un cukuru. Uzsilda ūdeni līdz 40 grādiem un pievieno sauso raugu, eļļu un kārtīgi samaisa. Liek raudzēties siltā vietā 1 st. Traukam jāuzliek plēve, lai mīkla neoksidējas un nesakalst.
2. Veltnēšanai miltu vietā izmanto mannu. Izveltnē un veido 10x10 cm kvadrātveida maizītes, katru 20 g svarā. Tās uzraudzē un liek krāsnī cepties 180 grādos 10-14 min.
3. Sagatavo gaļas pildījumu. Atcīpslo un samaļ gaļu, pievieno sāli un melnos piparus. Kārtīgi samīca un sadala 120 g lielās bumbiņās.
4. Karamelizē sīpolus. Vispirms nomizo un sagriež žuljēnā (sērkociņa formas strēmelēs) sīpolus. Apcep tos nelielā olīveļļas daudzumā. Pievieno lauru lapu, sāli un melnos piparus. Cep, līdz zeltaini brūni. Pieber cukuru un pāris reižu viegli apmaisa. Tikko cukurs izkusis, pielej baltvīna etiķi. Cep, līdz sīrups no cukura un etiķa gandrīz nocepies.
5. Gatavo jāņogu mērci. Katlā ieber jāņogas, pārber ar cukuru un sautē uz vidējas temperatūras aptuveni pusstundu. Visu liek blenderī un maļ, līdz izveidojas viendabīga masa. Gatavo masu izkāš caur smalku sietiņu, tādā veidā atbrīvojoties no jāņogu mizām un kātiņiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?