Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Brāļu Dukuru kamanas olimpiskajā Vistleras trasē slīd labāk nekā pērn

Kamanas Vistleras trasē slīdēja un klausīja labāk nekā pagājušajā sezonā, ar šādu atziņu skeletonisti Martins un Tomass Dukuri no nākamo olimpisko spēļu mājvietas pārbraukuši uz Pārksitiju, kur ceturtdien notiks Pasaules kausa (PK) izcīņas 1.posma sacensības.

«Treniņi Vistlerā sagādāja optimismu jaunās sezonas priekšvakarā,» telefonsarunā atzina izlases līderis Martins Dukurs. «Kāpēc gāja labāk nekā pagājušajā sezonā, nemaz nevaru atbildēt. Droši vien viss kopā - labāka tehnika un braukšana. Braucām, cik atļāva. Veicu aptuveni sešpadsmit braucienus. Tie bija vērtīgi. Bija sajūta, ka uzķēru ritmu. «Atkodu» vēl dažas trases nianses. Priekšstatu par trasi nevar pat salīdzināt ar to, kāds tas bija agrāk. Vistlerā jūtos arvien labāk.»

Pēc uzrādītajiem rezultātiem nevarot izdarīt tālejošus secinājumus, jo tie tomēr bijuši treniņi, ko lielākā daļa sportistu izmantoja eksperimentiem. «Nevar taču salīdzināt kaut vai starta ieskrējienu treniņos un sacensībās,» vecākais brālis Tomass Dukurs atteicās prognozēt, kuri braucēji Vistlerā varētu būt favorīti.

Skeletonisti trenējušies divās grupās - pirmajai ledus bijis labāks, un arī tas ir arguments, lai ar secinājumiem nesteigtos. Tomēr visi pamanījuši, ka vāciešiem slīdējis vislabāk. «Viņi arī laboja trases rekordu. Vācieši izskatījās ļoti spēcīgi - solīti priekšā pārējiem. Mūsu rezultāti bija Ziemeļamerikas sportistu līmenī. Taču nez kā būs, kad būs jāveic četri stabili braucieni pēc kārtas,» caur olimpisko prizmu palūkojās Martins. Nobraukt bez kļūdām gan nebūs viegli nevienam.

«Pārbaudījām entos slidu pārus, visu tehniku, kas bija. Ir varianti!» treniņi apliecinājuši, ka ir no kā izvēlēties, norādīja Martins. Tomass uzsvēra arī Siguldā uzbūvētās starta estakādes pozitīvo lomu. «Vasarā nopietni pastrādāts, vairāk nekā citus gadus. Arī optimisma ir vairāk. Gribu nostiprināties pirmajā starta grupā, tas ir, labāko desmitniekā.»

Ceturtdien Pārksitijas trasē ASV notiks Pasaules kausa izcīņas 1.posma sacensības. Pavisam būs astoņi posmi. Sezonas galvenais starts - Vankūveras ziemas olimpiskās spēles februārī. «Viss ir baigi labi,» noskaņojumu raksturoja Tomass. «Ja vien nebūtu nogurdinošie pārlidojumi, laika maiņas, taču ar to jārēķinās visiem sportistiem.»

Olimpiskā gaisotne vēl neesot jūtama. Ar konkurentiem attiecības nav mainījušās. «Visi esam tikai cilvēki,» Martins norādīja, ka skeletonisti ir konkurenti vienīgi trasē.

Pagājušajā sezonā Pārksitijā brāļi Dukuri ierindojās otrajā desmitā - Martins divu braucienu summā ieņēma 11., bet Tomass - 18.vietu. Toreiz tā bija sezonas izskaņa, kurā rezultāti abiem bija ar lejupejoši līkni. Jācer, ka vilkt paralēles nebūs iemesla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

2009./2010.gada sezona

12.XI PK Pārksitija 20.XI PK Leikplesida 04.XII PK Čezāna 11.XII PK Vinterberga 18.XII PK Altenberga 08.I PK Kēnigszē 15.I PK Sanktmorica 22. I PK un EČ Īglsa 18./19.II OS Vankūvera (PK - Pasaules kauss, EČ - Eiropas čempionāts, OS - olimpiskās spēles)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?