Savukārt salikums viegli grilēts jērs ar pirmajiem dārzenīšiem un cigoriņiem pavāram šķiet īpaši smeķīgs. Viņš vēlas, lai cilvēki izmēģina ēdienā cigoriņus, citādi daudziem liekas, ka tas ir rūgts un negaršīgs.
Ēdieni grila sezonas atklāšanai
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Spinātu salāti ar grilētu brī sieru, prošuto, spar
Divām personām vajadzēs: 70 g spinātu lapiņu, 80 g brī siera, 40
g prošuto, 120 g sparģeļu, 100 g bumbieru, 60 g tomātu, 20 g
cukura, 20 g gaišā balzamiko etiķa, 20 g olīveļļas, sāli,
piparus
Čatnijam nomizo bumbierus, sagriež smalkos kubiņos.
Tomātus noblanšē, noņem miziņu, izņem sēklas, sagriež smalkos
kubiņos. Sagriezto liek katliņā, pievieno etiķi, cukuru, sāli,
piparus, var pievienot arī nedaudz tabasko. Vāra uz nelielas uguns,
kamēr šķidrums iztvaikojis. Sparģeļiem nogriež resnos galus,
nedaudz nomizo un vāra sālsūdenī aptuveni 10 min. Tad sagriež uz
pusēm un apgrilē. Spinātus liek šķīvī, virsū uzliek čatniju,
sparģeļus, plāni sagrieztu prošuto, grilētu brī sieru un
olīveļļu.
Grilēts jērs ar cigoriņiem, pavasara dārzeņiem un
Divām personām vajadzēs: 400 g jēra šķiņķa, 40 g sviesta, 30 g
olīveļļas, 1 cigoriņu galviņu, 120 g dārzeņu pēc katra ieskatiem -
cukīni, kukurūzu, burkānus, patisonus, 200 g sarkanvīna, 50 g
brūkleņu ievārījuma, 30 g sarkano sīpolu, 30 g cukura, sāli,
piparus
Jēra šķiņķi sagriež porcijās, uzkaisa sāli, piparus un
uzsmidzina nedaudz olīveļļas. Grilē, kamēr gatavs.
Pavasara
dārzeņus sagriež, uzkaisa sāli, piparus un grilē, kamēr
gatavi.
Cigoriņus pārgriež uz pusēm, uz pannas sviestā uz lēnas
uguns cep, uzkaisa sāli, piparus, nedaudz cukura, pārklāj ar foliju
un cep cepeškrāsnī 25 min.
Sarkanvīnu ar cukuru, ievārījumu un
sīpolu vāra, kamēr novārās puse.
Līčiju sorberts ar svaigām ogām un augļiem
Divām personām
vajadzēs: 200 g līčiju
(var ņemt
konservētās), 100 g jogurta bez piedevām, 1/2 laima , 1/4 citrona,
50 g degvīna, 250 g svaigas ogas un augļus pēc
paša
ieskatiem
Līčijas nomizo, izņem kauliņu, liek blenderī, pievieno
citrona un laima sulu, degvīnu, visu sablendē.
Sorbertu liek
traukā un tur saldētavā, kamēr veidojas pastingra konsistence, tad
jebkurās formiņās ieklāj plēvi un sorbertu ar rokām liek iekšpusē
gar formas malām un sasaldē līdz galam.
No ogām un augļiem
gatavo salātus. Formiņas uz sekundi var ielikt siltā ūdeni, tad
sorbetu kopā ar plēvi būs vieglāk izņemt no tās.
Sasalušais
sorbets būs pieņēmis trauka formu. Tajā pilda sagatavotos augļu un
ogu salātus, uzkaisa piparmētru lapiņas.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!