Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Garšos bērniem un sievām

Restorāna Vairāk saules šefpavāram Endijam Bērziņam lūdzu receptes rudens dārzeņu ēdieniem. Endijam ir trīs bērni, tādēļ viņš arī ikdienā gatavo vienkāršus ēdienus savai ģimenei. Par kukurūzu Endijs saka - ja bērnā vajag iedabūt dārzeni, tad saldā kukurūza ir ideāla. Cukini un brokoļiem, bērnuprāt, bīstami pieskarties, bet kukurūza garšo. Klasiskajā variantā - ar sviestiņu un sāli.

Bet tomātu un ķirbju biezzupa esot jāēd pusotru mēnesi gadā - no augusta beigām līdz oktobra sākumam, kad viss svaigs - ķirbji vēl nav pagrabā nostāvējušies, pašu dārza tomāti miltaini. Ēdot ķirbis nemaz nav jūtams, šķīvī vadību pārņēmis tomāts.

Savukārt dārzeņu kārtojums esot lielisks ar čabatu: «Tā ļoti garšoja manai sievai, kad viņai nebija sācies indiešu ēdienu periods.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Cepti cukini, tomāti un zilie sīpoli

4 vajadzēs: 2 tomātus,
1 cukini (ap 200 g), 3 zilos sīpolus (tie maigāki nekā baltie), 4 kazas siera bumbiņas (var izmantot fetas sieru), olīveļļu apslacīšanai
Tomātus, cukini sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs, sīpolus arī sašķēlē biezās ripās un pamīšus kārto cepamtraukā (cepšanai cepeškrāsnī) vai pannā (cepšanai uz plīts). Uz pannas dārzeņi izcepsies dekoratīvāk, cepeškrāsni - garšīgāk, sulīgāk. Lai krāsaināk, var izmatot dažādu krāsu tomātus un cukini. Dārzeņus pārslaka ar olīveļļu, uzber timiānu un cepeškrāsni 160 grādos cep 15 minūtes. Uz pannas apcep, līdz tie zeltaini brūni. Pēc 10 min cepšanās dārzeņiem pa virsu uzmet kazas sieru un cep vēl 5 min.
Ļoti laba piedeva jēra ēdieniem, bet var ēst arī vienus pašus.

Bez nosaukuma

4 vajadzēs: 300 g ķirbja, 250 g tomātu, 100 g burkānu, 100 g selerijas saknes, 100 g sīpolu, seleriju kātus, divas daiviņas ķiploka, baziliku, 200 g ūdens, 200 g saldā krējuma
Katliņā ielej olīveļļu, ieber un viegli - lai knapi zeltaini un eļļa iegūst ķiploku aromātu - apcep sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Tad pieber pārējos dārzeņus, izņemot tomātus.
1 min visu paviļā eļļā, tad pielej ūdeni. Uz lēnas uguns 20 minūtes visu vāra. Pēc tam pieliek sagrieztus tomātus. Ja luste, iepriekš tomātus var noplaucēt un nomizot miziņu. Vāra vēl 5-7 minūtes. Beigās pieber sāli, piparus, pielej saldo krējumu. Uzvāra un nogriež uguni. Pagaida trīs minūtes, lai atdziest, un tad visu samaļ blenderī. Pasniedz ar tosterā apbrūninātu un mazos gabaliņos sagrieztu tostermaizi. Lai vēl garšīgāk, grauzdiņus iepriekš var apcept sviestā. Bet ļoti labi garšos tāpat. Dekorācijai - pāris piļu bazilika pesto.v

Bez nosaukuma

4 vajadzēs: 4 saldās kukurūzas vālītes, 5 tējkarotes sviesta, pusi sarkanā čili pāksts bez sēklām
Kukurūzas vālīti izņem no apvalka, liek verdošā ūdenī, kam iepriekš pievienota tējkarote sviesta un pustējkarote cukura - aromātam. Vāra 5-10 minūtes. (Var izmantot lopbarības kukurūzu, tā jāvāra 2 reizes ilgāk). Uz pannas izkausē atlikušo sviestu, pieber sāli un piparus pēc garšas un gabaliņos sagrieztu čili. Samaisa. Kukurūzu liek traukā un pasniedz, pārlietu ar sviesta un čili mērci.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?