4 vajadzēs: 300 g ķirbja, 250 g tomātu, 100 g burkānu, 100 g
selerijas saknes, 100 g sīpolu, seleriju kātus, divas daiviņas
ķiploka, baziliku, 200 g ūdens, 200 g saldā krējuma
Katliņā
ielej olīveļļu, ieber un viegli - lai knapi zeltaini un eļļa iegūst
ķiploku aromātu - apcep sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Tad pieber
pārējos dārzeņus, izņemot tomātus.
1 min visu paviļā eļļā, tad
pielej ūdeni. Uz lēnas uguns 20 minūtes visu vāra. Pēc tam pieliek
sagrieztus tomātus. Ja luste, iepriekš tomātus var noplaucēt un
nomizot miziņu. Vāra vēl 5-7 minūtes. Beigās pieber sāli, piparus,
pielej saldo krējumu. Uzvāra un nogriež uguni. Pagaida trīs
minūtes, lai atdziest, un tad visu samaļ blenderī. Pasniedz ar
tosterā apbrūninātu un mazos gabaliņos sagrieztu tostermaizi. Lai
vēl garšīgāk, grauzdiņus iepriekš var apcept sviestā. Bet ļoti labi
garšos tāpat. Dekorācijai - pāris piļu bazilika pesto.v