Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Grieķu dievi uzklausīja

Ar sensāciju Eiropas futbola čempionātā sestdien beidzās pirmo divu ceturtdaļfināla biļešu dalīšana. Grieķijas izlase pirms apakšgrupu turnīra pēdējās kārtas bija pēdējā vietā A grupā, bet uzvara ar 1:0 pār līderi Krieviju deva tai vietu Euro 2012 ceturtdaļfinālā, bet krievi brauca mājup. Fantastiskais panākums Grieķijas iedzīvotājiem lika aizmirst ekonomiski smago situāciju valstī un sarīkot dzīres mēra laikā. Otru ceļazīmi nākamajā turnīra stadijā A grupā ieguva Čehija, kas izšķirošajā cīņā ar 1:0 uzveica mājinieci Poliju.

Pagājušā Eiropas čempionāta bronzas laureātei Krievijai spēlē pret Grieķiju būtu pieticis ar neizšķirtu, bet viņi spēlēja, lai uzvarētu, ņemot iniciatīvu savās rokās. Statistika bija graujoša par labu krieviem. Bumbas kontrole - 69% pret 31%, sitienu attiecība - 31 pret 8, piespēļu precizitāte - 87% pret 68%, bet praktisku labumu pārsvars nedeva.

Grieķi pirmā puslaika kompensācijas laikā guva vienīgos vārtus spēlē, kad pēc Jurija Žirkova kļūdas bumba nonāca pie pieredzējušā grieķu kapteiņa Giorga Karaguņa, kurš vārtu tīklā raidīja vienu no diviem savas komandas sitieniem vārtu rāmī. Par spīti lielajam pārsvaram, krievi vārtu rāmī izdarīja tikpat sitienu - tikai divus. Tas lielā mērā tāpēc, ka grieķi lieliski aizsargājās un bloķēja 12 sitienus pa saviem vārtiem, tas ir atkārtots Eiropas čempionātu rekords vienā spēlē.

Krievija faktiski uzkāpa uz tā paša grābekļa, uz kura kāpa grupu turnīra otrās kārtas spēlē pret Poliju, kad netika nosargāts minimālais pārsvars 1:0 un spēle beidzās ar 1:1. Proti, krievi kontrolēja bumbu, bet ne bīstamās situācijas, un nokļūšanai labās sitiena pozīcijās pretinieka laukuma pusē trūka vietas. Tāpat kā spēlē pret Poliju, arī mačā ar Grieķiju aktīvākais piespēļu dalītājs Krievijas izlases rindās bija laukuma dziļumā spēlējošais balsta pussargs Igors Deņisovs, kurš deva 118 piespēļu jeb vairāk nekā piektdaļu no komandas 543 piespēlēm. Deņisovs arī izdarīja sešus sitienus, no kuriem vārtu rāmī gāja tikai viens.

Zīmīgi, ka Grieķijas nacionālais varonis Karagunis pēc triumfa atklāja - tikai pēc Krievijas 1:1 neizšķirta ar Poliju grieķi saprata, ka viss vēl nav zaudēts. Jāatgādina, ka otrdien grieķi agrajā spēlē ar 1:2 zaudēja čehiem. Tādējādi pēc divām kārtām viņiem bija tikai viens punkts. Ja otrdien vakara spēlē krievi uzvarētu poļus, sestdienas spēlei starp Grieķiju un Krieviju vairs nebūtu nekādas nozīmes, bet krievi sev «iešāva kājā», nenosargājot uzvaru.

Varonim Karagunim gan pēc triumfa ir divējādas sajūtas, jo ceturtdaļfināls viņam būs jāizlaiž divu sakrāto dzelteno kartīšu dēļ. Spēlē pret Krieviju krievu aizsargs Sergejs Ignaševičs savā soda laukumā «nopļāva» Karaguni, bet tiesnesis piešķīra grieķu kapteinim brīdinājumu par simulāciju. Karagunis, iespējams, ir turnīra lielākais simulants, un tas šoreiz viņam atmaksājās negatīvi - arbitrs vairs nenoticēja spēlētājam tad, kad patiešām bija pārkāpums, jo pārāk bieži līdz šim viņš mānījis tiesnešus. Grieķi ir kā Hēfaists, kurš visus skaistākos šedevrus paveica vislielāko emocionālo pārdzīvojumu brīžos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?