Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Izmantot atjauninātā sastāva priekšrocības

Sešu pieredzējušu pamatsastāva futbolistu aiziešana raksturo pārmaiņas, kādas gada laikā skārušas Latvijas čempionu FK Ventspils pēc dalības UEFA Čempionu līgā pērn. Tomēr tas nav mudinājis laist latiņu zemāk. Gluži otrādi - galvenais treneris Romāns Grigorčuks tēmē uz grupu turnīru. Tāpēc uzvarēt būtu svarīgi jau trešdien Ventspilī, kur kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē viesosies astoņkārtējais Luksemburgas čempions Dudelange. Sākums pulksten 18 Olimpiskā centra stadionā.

Pēc pagājušās sezonas FK Ventspils šķīrās no pussargiem Vladimira Koļesņičenko, Mihaila Ziziļeva, Zahara Dubenska un Sergeja Zangarejeva. Šovasar līdzīgs liktenis piemeklējis Zurabu Mentešašvili, lai gan visi tilti vēl neesot nodedzināti. Pārdots ir vārtsargs Andris Vaņins.

Tomēr nevar teikt, ka būtu slikti aizstājēji. Jau pērn pievienojās veiklais pussargs Jurijs Žigajevs. Pirms sezonas arī Aleksejs Višņakovs. Jūlijā parakstīts līgums ar 38 gadus veco Vitāliju Astafjevu. Pussarga pozīcijā arvien stabilāk darbojas Jevgeņijs Kosmačovs. Bažas ir par aizsardzības stabilitāti, ko ietekmē daudzie savainojumi. Vasarā ierindā atgriezušies Saša Cilinšeks, Igors Savčenkovs un Žans Pols Ndeki. Galvenais - pēc iespējas ātrāk atjaunot sapratni un spēles ritmu. Divās spēlēs pret Dudelange iespēja tiks dota. Taču nedrīkst aizmirst par galveno - rezultātu, kam jānodrošina uzvara divu spēļu summā, lai iekļūtu trešajā kārtā.

Pieteikumā UEFA iekļauts svaigākais šīs vasaras papildinājums - 27 gadus vecais Mozambikas uzbrucējs ar Portugāles pasi Žoau Pedru Pintu Martins, kurš pērn spēlēja Krievijas pirmās līgas klubā Novosibirskas Sibirj (3 vārti 28 spēlēs) un raiti runā krievu mēlē. Uzbrukuma līderim Vītam Rimkum atbalsts nenāktu par skādi. Laiks rādīs, vai tāds būs.

Dudelange sastāvā vairākumā ir Luksemburgas un Francijas futbolisti. Tajā skaitā trīs no Luksemburgas izlases, kurus aprīlī redzējām Rīgā, - vārtsargs Žonatans Žubērs, pussargs Bens Pajals un uzbrucējs Stefano Bensi. 52 spēļu bagāža izlasē ir vēl vienam pussargam Sebastjēnam Remī. Titulētākais gan ir 36 gadus vecais uzbrucējs Tonī Vairelless, kurš gadsimta mijā aizvadījis astoņas spēles Francijas izlasē un divreiz kļuvis par šīs valsts čempionu.

FK Ventspils preses sekretārs Mihails Koroļovs atzina, ka bijusi telefoniska Luksemburgas žurnālistu interese, taču klātienē spēli neskatīšoties, jo uzskatot, ka favorīte ir Latvijas komanda, un netic, ka Dudelange pārsteigs.

60:40 - tā FK Ventspils izredzes iekļūt trešajā kārtā vērtēja Olimps/RFS treneris Antons Jore. «Pavasarī abu izlašu spēlē Latvija savu darbiņu paveica labi! Arī FK Ventspils ir labas izredzes uz labu rezultātu. Taču nedrīkst zaudēt modrību.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?