Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Izrāda godu kalpot Amerikam

Gandrīz visi no LPP/LC ievēlētie Rīgas domes deputāti un daudzi galvaspilsētas pašvaldības iestāžu un uzņēmumu pārstāvji sestdien, kļūstot par Rīgas vicemēra Andra Amerika izveidotās pilsētas partijas Gods kalpot Rīgai! dibinātājiem, ar to ir izrādījuši godu un gatavību kalpot arī tās priekšsēdim. A.

Ameriks amatā tika ievēlēts atklāti un pārliecinoši. «Mēs sastopamies ar jaunu, ļoti savdabīgu ietekmes grupas partijas veidošanas mehānismu,» nesen sacīja sociologs Aigars Freimanis. Viņaprāt, tās mērķis ir īstenot «pragmatisku vajadzību - iekļūt Rīgas domē un tikt pie tā, pie kā jau ir tikts tagad».

Lai nevienam nerastos šaubas par jaunās pilsētas partijas mērķiem, viens no biežāk lietotajiem vārdiem tās dibināšanas sapulcē bija «godīgums». Ar šajā kontekstā dotiem solījumiem bija bagāta arī A. Amerika uzstāšanās. Viņš, piemēram, teica: «Mēs gribam kalpot savai pilsētai, un mēs esam Rīgas patrioti. Ir liela darba sajūta, jo Rīga nekad nebūs gatava.» Partijas mērķis esot nākamajās pašvaldību vēlēšanās, kas paredzētas 2013. gada 1. jūnijā, Rīgas domē iegūt vienu trešdaļu mandātu, kas būtu vismaz 20 vietu. Kā partija startēs vēlēšanās, tiks lemts kongresā gada nogalē. Rīgas mērs un Saskaņas centra līderis Nils Ušakovs ir atgādinājis, ka koalīcijas deputātu vienošanās paredz iespēju abiem politiskajiem spēkiem startēt ar vienu sarakstu. Runājot par partijas ideoloģiju, A. Ameriks to raksturoja ar vārdiem, ka «Rīgas attīstība nevar būt ne labēja, ne kreisa».

Gods kalpot Rīgai! izveidoja 316 dibinātu, bet par tās atbalstītājiem jau pieteikušies vairāk nekā 700 cilvēku. Savu vīziju par nākotnes Rīgu jaunā partija balstījusi uz Rīgas pilsētas ilgtermiņa attīstības stratēģiju līdz 2025. gadam. A. Ameriks Rīgas domē strādā jau vairākus sasaukumus, viņš ir bijis arī Saeimas deputāts. Kamēr Rīgā Mazajā ģildē ar skaistām runām tika pieteikts jaunais politiskais spēks, sociālajā tīklā twitter.com Latvijas Radio sveica savu kolēģi Zaigu Grīnbergu ar Latvijas Žurnālistu asociācijas izcilības balvu, ikvienam twitter lietotājam dodot iespēju vēlreiz noklausīties kolēģes sagatavoto A. Amerika portretu, par ko viņai piešķirta balva. Tajā izskanēja arī jautājums, kāpēc A. Ameriks ir iemantojis iesauku Misters 20 procenti, uz ko viņš pats šajā radioportretā atbildējis: «Tāpēc, ka es par 20 procentiem vairāk strādāju.»

Nesen Dienā sociologs A. Freimanis atzina, ka A. Ameriks neasociējas ar līderi. Tiem, kuri domā līdzīgi, Eiženija Aldermane kongresā norādīja, ka A. Ameriks pieder tam līderu tipam, «kas ap sevi pulcē gudru komandu». Partijas dibinātāji maz analizēja savas izredzes esošās politiskās situācijas kontekstā, bet cits citu uzmundrināja ar skaistiem vārdiem. Daži runātāji izmantoja arī dzejas rindas, piemēram, Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs, runājot par partijas programmu, citēja Aleksandra Čaka Poēmu par ormani.

Jaunās Rīgas partijas dibināšanas sapulcē varēja pamanīt neskaitāmas līdzības ar Aināra Šlesera vadīto LPP/LC. Kā savulaik nu jau likvidētās LPP/LC kongresus, tā arī šo atklāja Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats, kā arī Aleksandra Brandava vadītais koris Blagovest. Jūtamākā atšķirība bija, ka šīs partijas sapulcē nebija A. Šlesera. Toties ievēlētais valdes sastāvs rada iespaidu, ka pat tās liela daļa ir pārnākusi no LPP/LC ar nelieliem izņēmumiem, jo partijā ir arī pārstāvji no likvidētās Tautas partijas un TB/LNNK. Gods kalpot Rīgai! valdē ir ievēlēts 21 partijas dibinātājs, kurus visus izvēlējās A. Ameriks. Tie ir - Vjačeslavs Stepaņenko, Vita Jermoloviča, Dainis Turlais, Eiženija Aldermane, Andris Bērziņš (Rīgas domnieks), Irina Vinņika, Dmitrijs Pavlovs, Jānis Šmits, Mihails Gavrilovs, Raimonds Timma, Rudīte Leitena, Juris Radzevičs, Ainars Baštiks, Aleksandrs Brandavs, Romāns Alijevs, Oļegs Burovs, Andrejs Feldmanis, Sarmīte Pīka, Andrejs Požarnovs un Inga Ziņģe-Pupiņa. Visus kandidātus ievēlēja atklāti, turklāt tas notika, balsojot par visu sarakstu kopumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?