Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Jaunpienācēja izlasē

Vieni viņu slavē, otri uz viņas darba metodēm raugās skeptiski. Agrā bērnībā no Krievijas uz Vāciju emigrējusī Sofija Meļņika, apguvusi fizioterapijas, jogas un vēl citas prasmes ne tikai mītnes zemē, bet arī Indijā, Ķīnā un Lielbritānijā, jau gadu strādā ar hokejistiem. Šosezon viņa palīdzēja pēc traumām atgūties Vācijas DEL līgas kluba Hannoveres Scorpions hokejistiem. Šajā klubā par treneri strādā bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Igors Pavlovs. Šosezon Scorpions spēlēja valstsvienības aizsargs Māris Jass.

Strādājusi Šveices izlasē

«Es esmu dzimusi Sanktpēterburgā, bet no triju gadu vecuma dzīvoju Vācijas pilsētā Hannoverē. Hokejā sāku darboties pirms pieciem gadiem Vācijas otrās līgas komandā. Kopš pagājušā gada strādāju pirmās līgas komandā Hannoveres Scorpions. Esmu fitnesa trenere un spēlētājiem palīdzu atveseļoties pēc savainojumiem. Janvārī mani uzaicināja Šveices nacionālās izlases spēlētāji, lai sagatavoju viņus atbildīgām spēlēm.»

Sadarbība ar Latviju sākusies pēc Māra Jasa ieteikuma. «Hannoveres komandā palīdzēju viņam pēc traumas atveseļoties. Citi speciālisti Mārim nevarēja palīdzēt, bet man tas izdevās. Pēc tam viņš teica, lai aizsūtu savu CV Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam (Kirovam Lipmanam), ko arī izdarīju. Saņēmu uzaicinājumu ierasties, un kopš pirmās dienas spēlētājiem patika mans darbs.»

Sofija sevi pozicionē kā biomehānikas analītiķi un eksperti. «Pēc spēlētāju kustībām uz ledus vai arī vienkārši pastaigājoties varu noteikt, kādas traumas ir bijušas un kuras muskuļu grupas pienācīgi nestrādā. Lai to izdarītu, ir jābūt vispārīgām zināšanām, kā strādā cilvēka organisms, pēc tam jāzina, ar kuru sporta veidu konkrētā persona nodarbojas un kādas muskuļu grupas ir svarīgākās. Proporcionāli pareizi uztrenējot visas nepieciešamās muskuļu grupas, ir daudz mazāka varbūtība gūt savainojumu. Protams, ja divi spēlētāji uz ledus saskriesies vai trāpīs ar ripu, tad būs trauma jebkurā gadījumā. Tomēr muskuļu plīsumus un sastiepumus ir iespēja novērst.» Hokejā svarīgs esot rotācijas spēks. «Esmu sapratusi, ka hokejistiem vajag nostiprināt muskuļus gurnu apvidū un ceļgalus. Spēles laikā ir daudz pagriezienu, tāpēc jāmāk izmantot rotācijas iespējas.»

Palīdzēja Masaļskim

Par Latvijas izlasi Sofija saka, ka visi esot labi sagatavoti. «Komanda ir labā kondīcijā, un es cenšos darīt visu, lai šie spēkavīri būt vēl veselāki. Visvairāk man nācās pastrādāt ar Edgaru Masaļski, kurš atkopās pēc ceļgala operācijas. Masāžu es vispār netaisu. Veicu akupunktūru. Ar hiropraktiku uzlaboju visa ķermeņa funkcionalitāti. Es pacientiem iesaku speciālus vingrinājumus, kuri jāpilda, skatos, ko kuram būtu labāk lietot uzturā. Parasti vajag vairāk ēst riekstus, zivis un olīveļļu. Masaļskim, piemēram, ieteicu mazāk lietot piena produktus. Pastrādāju pastiprināti arī ar Štālu, kuram savulaik bija traumēts ceļgals. Mani pārsteidza tas, ka Meiju neizdevās ātri dabūt uz kājām. Viņam bija svaiga trauma, un tādas parasti vieglāk padodas ārstēšanai. Bērziņam treniņā pa kāju trāpīja ripa. Vajadzēja ar viņu pastrādāt.»

Nākamsezon Meļņika plāno turpināt darbu Vācijas hokeja klubā Hannoveres Scorpions.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?