Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

JL: mums joprojām ir mazākumvaldība

Kamēr koalīcija ar LPP/LC nebūs parakstījusi līgumu, kādos jautājumos šī partija atbalsta valdību un par ko mēs esam vienojušies, «tikmēr mēs esam mazākumvaldība, jo nezinām, ar ko mēs varam rēķināties,» Dienai sacīja Jaunā laika frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis pēc LPP/LC līdera Aināra Šlesera paziņojuma, ka valdība var rēķināties ar viņa vadītās partijas atbalstu līdz Saeimas vēlēšanām un būt droša par savu stabilitāti.

Tūlīt pēc šī paziņojuma un dažas stundas pēc tikšanās ar valdošo koalīciju pirmdien A. Šlesers un vēl vairāki partijas valdes pārstāvji viesnīcā _Rīdzene_ tikās ar Tautas partijas līderi Andri Šķēli un TP valdi, liecina _Dienas_ rīcībā esošā informācija.

LPP/LC valde nolēmusi nedeleģēt savus ministrus darbam vakantajos ministru amatos, kurus martā atstāja Tautas partija (TP). A. Šlesers uzskata, ka steidzīgi ir jāapstiprina tikai viens - tieslietu ministrs -, un šajā amatā viņš redzot Jaunā laika līderi Solvitu Āboltiņu, kura jau ir veikusi šos pienākumus. S. Āboltiņa kā premjera partijas vadītāja un Saeimas priekšsēdētāja biedre neredz iespēju strādāt valdībā, jo viņas uzdevums ir nodrošināt veiksmīgu darbu Saeimā. Viņa Dienai arī uzsvēra - tā kā LPP/LC atteikusies ienākt valdībā ar ministriem, tad kandidātu aicināšana vakantajiem amatiem ir premjera kompetence, un tie tiks meklēti visiem - ārlietu, veselības un tieslietu ministru posteņiem, bet virzīti apstiprināšanai Saeimā tikai pēc tam, kad būs pilnīga pārliecība par iespēju nodrošināt vairākuma atbalstu. Tātad tas, visticamāk, nenotiks šonedēļ. Dz. Zaķis arī pieļāva, ka ministru kandidāti var būt no profesionāļu vidus un nesaistīti ar partijām.

LPP/LC priekšsēdis sacīja, ka valstij nenāktu par labu ārlietu ministra nomaiņa piecus mēnešus pirms Saeimas vēlēšanām, un aicināja amatā palikt Māri Riekstiņu (TP), kurš atšķirībā no pārējiem TP ministriem pēc premjera lūguma palika pildīt ministra pienākumus līdz jauna apstiprināšanai. Taču M. Riekstiņš nav atsaucis savu demisijas rakstu un joprojām ir TP biedrs, tāpēc premjeram nāksies aicināt arī jaunu ārlietu ministra kandidātu. TP līdera Andra Šķēles pārstāvis Romāns Melņiks Dienai atgādināja, ka M. Riekstiņš ir apliecinājis, ka valdībā iesaistīsies tikai ar ārlietām saistītu lēmumu apspriešanā.

A. Šlesers skaidri nepateica, vai partija balsos par jaunu veselības ministra kandidātu, jo viņš uzskata, ka Veselības un Labklājības ministrija ir jāapvieno. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju viņš redz pievienotu Ekonomikas ministrijai, kas ir viens no speciāli izveidotās darba grupas piedāvājumiem. Taču no LPP/LC līdera sacītā radās iespaids, ka viņš nav gatavs parakstīt vienošanos ar koalīciju, jo tad būtu jāpārskata arī valdības deklarācija, kurā ir lietas, par kurām partijai ir citi ieskati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?