Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Kreiso alkoholu aiztecina kanalizācijā

Pieci vīrieši notupušies pie kanalizācijas akas un lielā ātrumā sāk korķēt vaļā 250 mililitru pudeles, kurās, spriežot pēc etiķetes, pildīti alkoholiskie kokteiļi Blue Shag. Etiķetes vēsta, ka tie ražoti Daugavpilī uzņēmumā Pallada, savukārt derīguma termiņš dzērieniem bija beidzies jau 2007. gadā. Strādnieki šo pudeļu saturu lej iekšā kanalizācijas akā. Tā izskatījās gandrīz 38 tonnu deviņos kriminālprocesos izņemtu alkoholisko dzērienu iznīcināšana, kas ceturtdien notika firmas Dīlers teritorijā un bija viens no apjoma ziņā ievērojamākajiem nelegālā alkohola iznīcināšanas pasākumiem.

Kā skaidroja Dīlers valdes loceklis Igors Ivanovs, alkoholisko dzērienu iznīcināšanas laikā nekas kaitīgs vidē nenonāk, jo speciāli izbūvētajā kanalizācijas sistēmā esot dažādi filtri. Caur tiem šķidrums izfiltrējoties, un blakus esošajā uzņēmuma teritorijā izraktajā desmit metru dziļajā dīķī nonākot vien tīrs ūdens, kas pēc tam uzsūcoties gruntsūdeņos, savukārt filtri tiekot nodoti citai kompānijai, kas nodarbojas tieši ar šāda veida filtru uzstādīšanu un apkalpošanu. Tukšās stikla pudeles un to metāla korķus plānots pārstrādāt no jauna, pastāstīja I. Ivanovs.

Uzņēmuma teritorijas otrā pusē strādnieki iznīcināja tā dēvēto brāgu jeb pašmāju ražojuma alkohola «sagatavi». Tā bija pildīta lielās plastmasas mucās, kuras SIA Dīlers darbinieki taisīja vaļā, grieza otrādi un lēja izdedžu kaudzē, savukārt izdedžus pēc tam plānots pārvest uz izgāztuvēm. Šāda veida šķidrumus nedrīkst liet kanalizācijā vai attīrīšanas iekārtās, jo tie satur dažādas vielas, kas nesadalās vai sadalās ļoti lēni, un tās nav iespējams pilnībā izfiltrēt.

Strādniekiem, kas iznīcināja alkoholu, pēc darba pabeigšanas, dodoties prom, jāiepūš alkometrā. I. Ivanovs gan norāda, ka tas nav nekas neparasts, jo šādas pārbaudes uzņēmums saviem darbiniekiem veic katru dienu pirms un pēc darba. Strādnieki pie caurlaižu punkta regulāri tiek pārbaudīti ar metāla detektoriem, jo metāllūžņu tirdzniecība, kā arī sadzīves un bīstamo atkritumu utilizācija, ar ko nodarbojas uzņēmums, ir bīstams darbs, turklāt nedrīkst aizmirst, ka cilvēki diendienā strādā ar priekšmetiem, kam ir materiāla vērtība, sacīja I. Ivanovs.

Kā pastāstīja Nodrošinājuma valsts aģentūras (NVA) Izņemto lietu pārņemšanas nodaļas vadītājs Gvido Lapiņš, valsts uzņēmumam Dīlers maksā aptuveni septiņus santīmus par litru jeb kopumā vairāk nekā 2000 latu. Kā iepriekš pastāstīja Iekšlietu ministrijas Aģentūru darba uzraudzības nodaļas vecākā referente Ieva Rekšņa, šķidrumi uzkrāti lielā daudzumā tāpēc, ka to iznīcināšana vienā reizē ir ievērojami ekonomiskāks un videi draudzīgāks process.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?