Uzņēmuma mājaslapa: www.valterarestorans.lv
Valters Zirdziņš (34) ir šefpavārs gan pēc izglītības un pieredzes, gan arī pēc pārliecības un aicinājuma. Ejot pa profesionālās karjeras ceļu, viņš šobrīd nonācis punktā, kurā sapratis - ir pienācis īstais brīdis atvērt savu restorānu. «Strādājot daudzos restorānos, esmu izgājis cauri dažādu tautu, kultūru un valstu virtuvei. Esmu dzinies pēc sarežģītiem nosaukumiem un izsmalcinātām garšām. Esmu gremdējies eksotiskās receptēs no tālām un tuvām zemēm un gatavojis gardēžu vakariņas ar septiņiem ēdieniem īpaši prasīgiem klientiem. Tā tas gāja, līdz vienā brīdī sapratu, ka arī mūsu zeme ir bagāta ar fantastiskām izejvielām brīnišķīgu ēdienu pagatavošanai,» Valters stāsta. Viņa restorāna moto būs - tikai labākie vietējie produkti. Izejvielas tiks pirktas no vietējiem lauksaimniekiem, zvejniekiem un medniekiem, un to izvēli noteiks nevis cena vai «zaļie sertifikāti,» bet gan produktu kvalitāte un garša. Uzņēmumu atbalsta Hipotēku bankas Starta programma, arī telpas vecpilsētā jau atrastas - atliek tikai tās iekārtot. «Ja godīgi, mani šim solim ļoti iedvesmoja Ginta Zīverta un viņa restorāna Kotai stāsta atspoguļojums pagājušā gada Dienas starta sezonā,» atklāj uzņēmējs.