Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Līderi labi pazīst Latvijas tauta

Jūs neoficiāli tiekat minēts kā jauna politiska spēka «krusttēvs»…

Redziet, atkal ir pieņemts valsts budžets, kas nav attīstības, bet gan izdzīvošanas budžets. Un premjers Dombrovskis tā arī licis visiem saprast, ka līdzekļu attīstībai nebūs arī 2015. gadā. Skaidrs, ka politiķus interesē tikai vēlēšanas, nevis pati valsts. Bet ārpolitikas «speci» var lepoties tikai ar to, ka austrumu kaimiņš ir pataisīts par Holivudas šausmenes lelli, no kuras jābaidās un jāmūk. Nevienai varas partijai nav Latvijas nākotnes vīzijas, ir tikai savtīga interese iekļūt Saeimā.

Tieši tāpēc uzskatu, ka ir jānāk jaunam spēkam, kam cilvēki spēj noticēt. Spēkam, kura uzstādījumi būs godīgums un, kas svarīgi, arī valstiska un patriotiska domāšana, kas cilvēkos viesīs uzticēšanos. Esmu pārliecināts, ka tāda politiskā spēka līderis mums jau ir, un to arī labi pazīst Latvijas tauta.

Vai jūs runājat par Ingunu Sudrabu?

Pagaidām negribu skriet notikumiem pa priekšu. Bet tā ir ne tikai mana, bet arī ļoti daudzu Latvijas cilvēku vienīgā cerība, ka šāds politiskais spēks varēs izvilkt valsti no purva un iecelt saulītē.

Kaimiņš, kas pataisīts par «Holivudas šausmenes lelli», - tā ir Krievija vai Baltkrievija?

Pats esmu kļuvis bagāts, pateicoties starpniecības pakalpojumiem starp Eiropas valstīm un Krieviju. Un, izskatot Latvijas bagātāko cilvēku sarakstus, ar pārliecību varu teikt, ka 80% no viņiem ir kļuvuši bagāti, tieši pateicoties Krievijas resursiem un sadarbībai ar šīs valsts uzņēmējiem. Par krievu uzņēmēju maksāto naudu es savulaik atjaunoju Vernisāžu un Vērmanes dārzu. Pateicoties šai atjaunošanai, Rīgas domei jau 15 gadu nav jāveic lieli kapitālieguldījumi parka uzturēšanā. Jo viss ir sakārtots. Vai tagad īstenam latvietim būtu jāiet Vēmanes dārzam apkārt ar līkumu, jo, redziet, tā ir krievu nauda, par ko tas ir atjaunots. Tas būtu absurdi. Tikpat absurdi, cik Nacionālās apvienības piekoptā politika. Domāju, ka NA nav jābūt valdībā, kas taps pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām. Pietiek gremdēt Latviju ar nacionāļu rokām!

Jūs domājat uzturēšanās atļauju jautājumu?

Acīmredzamu pretrunu dēļ Valsts prezidents Andris Bērziņš 9. novembrī atdeva Saeimai ottreizējai caurlūkošanai grozījumus Imigrācijas likumā. Jo tas vispār ir absurds, kas tur ir sarakstīts. Tas, kas ir tapis to «ultimātu» un «kompromisu» rezultātā. Valstiskus jautājumus tā nelemj. Diemžēl nacionāļi ir paziņojuši, ka no savas absurdās nostājas paši neatkāpsies. Taču tā ir tikai viena no nedaudzajām NA nekonsekventajām pozīcijām, kad zem populistiskiem saukļiem tiek aprakti valsts attīstību veicinoši, ekonomiski izdevīgi projekti. Ne velti NA dēvē par «viena jautājuma partiju». Neviens nenoliedz, ka svarīgi saglabāt savu valodu, kultūru un nacionālo identitāti. Tā saucamajiem nacionāļiem patīk pļāpāt par demogrāfijas jautājumu, bet, kad ir praktiski darbi, tad norok uzturēšanās atļauju programmu, kas daudzus latviešus aizdzīs svešumā tieši šo nacionāļu pēdiņās dēļ. Bet, protams, ka sauklis «Krievi nāk!» ir izdevīgs. Ar to dažādu partiju nacionāļi turas pie varas jau 25 gadus. Viņiem patīk tēlot sevi svētākus nekā Romas pāvests, visus ierobežojumus padarot vēl drastiskākus, nekā tie nākuši no ES. Patīk bezjēdzīgi bojāt attiecības ar Krieviju. Tieši saspīlēto attiecību dēļ Krievijas tirgus ir grūti pieejams. Pavērtējam, kas notika ar Lietuvas pienu un kas tagad draud notikt ar Igaunijas zivīm! Bet tieši nacionāļi ir tie, kas dara visu, lai šīs attiecības, piedodiet par tiešumu, pamatīgi sačakarētu. Igauņu nacionāļi varonīgi pārvietoja bronzas Aļošu, un kas notika? Ko tas deva Igaunijai? Neko. Bet mūsu «varoņi» jau grasās nojaukt Uzvaras pieminekli Pārdaugavā.

Vai pārsaukt par Okupācijas pieminekli.

Ļoti «gudri», vai ne? Bet ziniet, es pat atbalstītu tā pārvietošanu uz citu vietu, ja tā vietā plānotu nevis zaļu pļavu, bet kādu sabiedriski nozīmīgu ēku, piemēram, koncertzāli. Ja šis piemineklis tik ļoti traucē Latvijas plauksmei un izaugsmei, to varētu pārvietot uz citu vietu, jo arī krievu cilvēkiem ir jāatvēl vieta, kur pulcēties. Tomēr baidos, ka tā mēs tikai atkārtosim Igaunijas bēdīgo pieredzi, kur bronzas Aļoša tika demontēts un pārvests uz brāļu kapiem, bet tas saasināja kaimiņvalstu attiecības uz vairākiem gadiem un neko labu nedeva.

Liekat lielas cerības uz Latvijas attiecībām ar Krieviju?

Ja atceramies padomju laikus - nēģus, zušus un lašus Latvijas veikalos nevarēja nopirkt - tik lielos apjomos tie tika eksportēti uz Krieviju. Latvijas mērogiem Krievija ir bezizmēra tirgus, tur pārdot varētu visu. Taču tas nav iespējams, kamēr viens no vadošajiem politiskajiem spēkiem nebeidz deklamēt, cik krievs ir bīstams un kaitīgs. Ironiski, ka vācieši un krievi, kuri tieši karoja viens pret otru, saprotas bezmaz ideāli. Savulaik karojošās valstis apkampjas izdevīgā draudzībā. Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Vācijas kanclere Angela Merkele uztur visciešākos sakarus. Tikmēr mēs tūdaliņos klausāmies, jedritvaikociņ!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?