Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Mentorings - drošības riņķis biznesa sācējiem

Atbalstot perspektīvu jauno uzņēmumu rašanos un izaugsmi, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar biedrību Līdere šoruden jau ceturto reizi rīko Mentoringa programmu uzņēmējiem, kuras ietvaros biznesa sācējiem ir iespēja saņemt pieredzējušu uzņēmējdarbības ekspertu padomus un atbalstu.

Mentoringa programmā tiek apvienota jauno uzņēmēju degsme un pieredzējušo ekspertu zināšanas, radot labvēlīgu augsni ilgtspējīgu uzņēmumu attīstībai. LIAA Projektu attīstības nodaļas vadītājs Guntis Lauskis norāda, ka trijos gados, kopš tiek īstenota LIAA Mentoringa programma, to «absolvējuši» teju 40 jauno uzņēmumu. Jauno uzņēmēju vidū pārstāvētas dažādas nozares un darbības sfēras: IT un tehnoloģiju risinājumi, dizaina priekšmeti un apģērbu dizains, tūrisma pakalpojumi, saldumu ražošana u. c.

«Vēlme paplašināt redzesloku un uz attīstību vērsta domāšana ir uzņēmēja solis pretī veiksmīgai darbībai. Tādu dalībnieku pieteikumus arī gaidām. Šogad īpaši gaidām arī uzņēmējus no Latgales reģiona, kuru darbību ar mentoru palīdzību varam vērst augstākas produktivitātes un eksporta virzienā,» skaidro G. Lauskis.

Raksturojot galvenos ieguvumus no piedalīšanās Mentoringa programmā, SIA IT Sapiens vadītāja Eva Narunovska norāda, ka ikvienam jaunajam uzņēmējam, sākot savu biznesu un saskaroties ar pirmajām grūtībām un izaicinājumiem, ir svarīgi, lai blakus būtu kāds, kurš spētu sniegt vērtīgus padomus un atbalstu.

«Mentoringa programma sniedz šo drošības riņķi, pie kā jaunajiem uzņēmējiem pieturēties sava ceļa sākumā. Tā ir arī lieliska iespēja iegūt vērtējumu no malas, jo nereti pašam uzņēmējam, attīstot biznesu un esot tajā virpulī iekšā, ir ļoti grūti paskatīties uz sevi mazliet distancēti. Turklāt pieredzējušie mentori spēj uz biznesa idejām palūkoties ilgtermiņā, tādējādi, iespējams, jau laikus identificējot problēmas, kuras nepieciešams novērst,» teic E. Narunovska.

Ieguvumus no dalības Mentoringa programmā saskata ne tikai pieredzes pārņēmēji, bet arī mentori. SIA Spring Valley valdes priekšsēdētājs Jānis Gredzens, kurš mentora lomā iejuties ne vienu reizi vien, skaidro, ka darbs un kontaktēšanās ar jaunajiem uzņēmējiem viņam sniedz iespēju turpināt attīstīties un augt pašam. «Darbs Mentoringa programmā nav tikai vienā virzienā - lai nodotu savu uzkrāto pieredzi pieredzes pārņēmējam. Mentoram tā ir iespēja saklausīt jaunas idejas, radošas pieejas no jauno uzņēmēju puses. Turklāt, strādājot ar biznesa uzsācējiem, kuri parasti ir no citas biznesa nozares nekā es pats, ir iespēja ieskatīties cita biznesa virziena aizkulisēs, kā arī, palīdzot topošajiem uzņēmumiem sakārtot biznesa pamatus, diskutēt par dažādām iespējām un pieejām biznesa attīstībā,» stāsta J. Gredzens.

Pieteikties Mentoringa programmā ikviens jaunais uzņēmējs un potenciālais mentors var līdz šā gada 5. oktobrim. Plašāka informācija un pieteikšanās anketa pieejama www.liaa.gov.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?