Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Nelaimīgs ar «laimīgo lidojumu» jeb Lēti pērc, dārgi maksā

Par aviobiļešu interneta rezervēšanas vietni Happy Fly šā gada nepilnos trīs mēnešos jau saņemtas piecas sūdzības. Visās cilvēki norāda, ka ir samaksājuši naudu par aviobiļetēm, taču nav tās saņēmuši. Par šo vietni sūdzības saņemtas jau pagājušajā gadā, tāpēc Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) brīdina par iespējamu krāpniecību.

PTAC pārstāve Ilze Žunde Dienai atklāj - pērn sūdzības bijušas par to, ka pēc aviobiļešu iegādes un sākotnējās summas apmaksas uzņēmums pēcāk klientiem prasījis vēl piemaksāt, jo «aviokompānija esot paaugstinājusi cenu». Šogad biļetes pircējiem netiek atsūtītas vispār. Par šādu praksi liecina arī pircēju sūdzības interneta vietnē Sudzibas.lv. Jautāta, kādēļ PTAC nav vērsies policijā, lai vietni bloķētu, I. Žunde skaidro, ka pirms tam uzņēmums jābrīdina par negodīgu komercpraksi un jādzird tā skaidrojums par notikušo. Tādēļ pēc saņemtajām sūdzībām PTAC vairākkārt mēģinājis sazināties ar uzņēmumu, taču veltīgi. Tas neizdevās arī Dienai. Zvanot atkārtoti uz interneta mājslapā norādīto tālruni, tajā skan vienīgi mūzika. PTAC arī sūtījis oficiālu vēstuli Happy travel, taču atbilde nav saņemta. Līdz ar to PTAC ierosinājis administratīvo lietu par atbildes nesniegšanu, kura tiks skatīta aprīlī.

PTAC pārstāve arī norāda, ka līdz pagājušā gada vasarai Happy Fly bija Lietuvā reģistrēts uzņēmums, kas nebija padots Latvijas jurisdikcijai un līdz ar to mūsu institūcijām pret uzņēmumu vērsties neesot bijis iespējams. Taču 2013. gada 29. augustā Uzņēmumu reģistrā tika reģistrēts uzņēmums Happy travel, kas pārņēma Happy Fly. Tā vienīgā īpašniece ir kāda Lietuvas pilsone, un uzņēmums ir reģistrēts kādā dzīvoklī Baložos.

«Pašlaik likums par negodīgu komercpraksi liedz mums vērsties pie Valsts policijas ar lūgumu bloķēt interneta vietni. Taču Saeima jau ir apstiprinājusi šā likuma grozījumus, kuriem tuvākajā laikā jāstājas spēkā, kas mums ļaus vietni bloķēt,» stāsta I. Žunde. PTAC pārstāve arī aicina apkrāptos pircējus būt aktīviem un pašiem vērsties policijā ar iesniegumu.

Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā Lietuvas Patērētāju tiesību aizsardzības pārvalde, ņemot vērā 33 patērētāju sūdzības par†HappyTravel LT darbībām, aizliegusi komersantam īstenot negodīgu komercpraksi un piemērojusi sodu 8000 litu (2322 eiro) apmērā. Taču uzņēmuma reģistrācija Latvijā vietnei vismaz pagaidām ļauj turpināt darboties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sūdzība par Happy Flay.lv

«Pasūtījām biļetes caur aviorezervēšanas sistēmu Happy Fly.lv. Pārskaitījām naudu uz norādīto kontu. Pēc naudas saņemšanas palūdza piemaksāt cenu starpību, jo cenas aviokompānijai esot cēlušās. Labi, pārskaitām arī piemaksu. Pēc naudas saņemšanas solīts, ka atsūtīs rezervācijas apstiprinājumu. Paiet diena, vēl divas, bet nekas nenotiek. Rakstām e-mailu, neviens neatbild. Uzrakstām 10 e-mailus, atkal neviens neatbild. Zvanām, paceļ telefonu sieviete un saka, ka šodien viss tikšot izdarīts. Kad mēģinu noskaidrot interesējošos jautājumus par biļetēm, tiek nomesta klausule un tā netiek celta visas dienas garumā, arī zvanot no citiem numuriem. Saprotam, ka esam «uzmesti». Sazvanu pārstāvniecību Lietuvā, bet tur atbild, ka nenes nekādu atbildību par LV notiekošo.»
Sudzibas.lv 2013. gada 23. decembrī

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūža ilguma maksimums sasniegts

Ļoti iespējams, liela daļa fiziski veselo šā brīža jauniešu nodzīvos līdz 100 gadu vecumam, taču maz ticams, ka bez fundamentālas ārējas iejaukšanās cilvēka ķermeņa darbībā šo robežu izdosies ievēro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?