Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Paātrina airBaltic auditu

Izskatot jautājumu par norisēm aviokompānijā airBaltic, valdība vakar vienojās veidot īpašu darba grupu, kas koordinēs visus ar airBaltic finanšu situāciju un nākotnes attīstību saistītos jautājumus, informēja Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) preses sekretārs Mārtiņš Panke. Ņemot vērā neskaidrības par airBaltic finansēm, valdībā arī tika nolemts aicināt auditorus paātrināt airBaltic audita veikšanu, kura noslēguma ziņojums bija gaidāms 4.

jūlijā. Pēc audita ziņojuma saņemšanas valdībai būs jālemj par tālāko dalību aviokompānijā, kur no akcionāru puses, iespējams, būs vajadzīgi papildu ieguldījumi. Interesi par airBaltic akciju iegādi izteikusi Ķīnas aviokompānija Hainan Airlines. Ekonomikas ministrs Artis Kampars iepriekš Dienai norādīja, ka pašlaik neatbalsta airBaltic valsts daļas pārdošanu.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis vakar preses konferencē uzsvēra, ka atbildība par situāciju aviokompānijā ir jāuzņemas tās privātajam akcionāram (47,2% akciju pieder firmai Baltijas aviācijas sistēmas (BAS)) un kompānijas vadītājam Bertoltam Flikam. «Saskaņā ar 2009. gadā noslēgto akcionāru līgumu uzņēmuma vadība ir privāto akcionāru rokās un pilna atbildība ir jāuzņemas privātajiem akcionāriem,» norādīja U. Augulis. Viņš arī atzina, ka šodien neparakstītu tādu akcionāru līgumu, kāds ir parakstīts 2009. gadā, ņemot vērā tos ierobežojumus, kas attiecas uz valsti kā lielāko airBaltic akcionāru. «Bet mums jāapzinās visas tiesiskās sekas, ko izsaka noslēgtie līgumi,» teica U. Augulis. Viņš piebilda, ka valsts interesēm neatbilstošais akcionāru līgums varētu tikt pārskatīts pēc tam, kad noslēgsies airBaltic audits, ko šobrīd veic auditorkompānija KPMG.

Pēc premjera iesnieguma valstij neizdevīgo airBaltic akcionāru līgumu ir izvērtējusi Ģenerālprokuratūra. Pārbaudē izvērtēts iespējamais valsts interešu aizskārums, noslēdzot airBaltic akcionāru sadarbības līgumu starp Latviju un otru airBaltic akcionāru (BAS) un šī līguma atbilstība valsts interesēm, kā arī sniegta «motivēta atbilde» premjeram. Kā paskaidroja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne, plašākai sabiedrībai atbilde izpausta netiks, tai piešķirts konfidencialitātes statuss.

Komentējot ekonomikas ministra izteikumus par airBaltic iespējamajām finanšu problēmām, U. Augulis aicināja A. Kamparu vērsties tiesībsargājošajās iestādēs. ZZS pārstāvošais U. Augulis pieļauj, ka ministrs A. Kampars (Vienotība) izraudzījies Satiksmes ministriju par «priekšvēlēšanu kampaņas kaujas lauku».

Kā jau ziņojām, A. Kampars intervijā Rietumu radio pagājušās nedēļas nogalē pavēstīja, ka situācija airBaltic nav iepriecinoša un kompānija ir tuvu maksātnespējai. Pēc viņa teiktā, airBaltic šogad pirmajos piecos mēnešos ir strādājusi ar 18 miljonu latu zaudējumiem. U. Augulis vairākkārt uzsvēris, ka aviokompānijai zaudējumi gada pirmajos mēnešos nav ārkārtēja parādība, - to ietekmē tūrisma sezonālais raksturs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?