Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Pašvaldība glābs RSK, ieguldot tajā 1,25 miljonus

Rīgas pašvaldībai piederošajai apdrošināšanas kompānijai RSK, kas cieš no līdzekļu nepietiekamības, steidzami nepieciešami vairāki miljoni latu, citādi Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) lems par akciju sabiedrības darbības licenču apturēšanu, trešdien atklājās Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē. Tajā deputāti piekrita piešķirt pusi no nepieciešamās summas, pārējais tikšot iegūts, pārdodot RSK īpašumus un atsakoties no vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas licences.

Likums nosaka - ja apdrošināšanas sabiedrības pašu līdzekļu summa ir mazāka par garantijas fondu (2,2 miljoni latu), apdrošināšanas sabiedrībai jāiesniedz plāns tūlītējai tās atjaunošanai līdz garantijas fonda apmēram. Marta beigās minēto līdzekļu nepietiekamība bija aptuveni 2,5 miljoni latu. Lai līdzekļus atjaunotu, RSK pārdos nekustamo īpašumu Rīgā, Lāčplēša ielā 60, uzņēmumam Rīgas nami par sertificētā vērtētāja BDO Invest Rīga noteikto nekustamā īpašuma tirgus vērtību Ls 787 000, veicot ieguldījumu struktūras maiņu, kā arī atteiksies no civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas licences. Tomēr, īstenojot abus iepriekšminētos rīcības modeļus, saglabājas naudas līdzekļu iztrūkums, kura vienīgais risinājums ir pašvaldības ieguldījuma palielināšana RSK pamatkapitālā. Pagājušajā nedēļā nosūtītajā vēstulē RSK valde norāda, ka akcionāram būtu jālemj par RSK pamatkapitāla palielināšanu vismaz par 1,25 miljoniem latu.

«Nav runas par RSK maksātnespēju vai ko tamlīdzīgu,» uzsver pilsētas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) preses sekretāre Kristīne Liepa, bet nenoliedz, ka uzņēmumam ir finanšu grūtības. Tiklīdz tiks palielināts kompānijas pamatkapitāls, situācija RSK uzlabosies un tam licenču anulēšana nedraudēs. K.Liepa arī atzīmē, ka RSK klientiem nav jāraizējas, ka viņu polises varētu netikt apmaksātas: «Satraukumam nav pamata. Tiek darīts viss, lai uzņēmums varētu normāli strādāt.»

Trešdien domes komitejas sēdē tika atbalstīts sagatavotais lēmumprojekts par papildu ieguldījuma veikšanu RSK pamatkapitālā. Pirmdien, 25.maijā, šo jautājumu plānots skatīt Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejā, bet galīgo lēmumu varētu pieņemt domes sēdē otrdien.

Papildus šim lēmumam pašvaldība arī izvērtēs iespēju uz laiku apturēt RSK privatizācijas gaitu, kamēr nostabilizēsies kompānijas stāvoklis un ekonomiskā situācija kopumā. «Nav lietderīgi ieguldīt domes naudu, ja RSK tūliņ tiktu pārdots,» piebilst mēra preses sekretāre.

Diena jau nesen rakstīja, ka no vairākām medicīnas iestādēm atskanējušas sūdzības, ka Rīgas pašvaldības apdrošināšanas kompānija RSK naudu par sniegtajiem pakalpojumiem pārskaita ļoti novēloti - trīs līdz četru mēnešu laikā, kas nav raksturīgs citām apdrošināšanas kompānijām. Turklāt šāda rīcība ietekmē arī pacientus, jo ir gadījumi, kad ārsti tādēļ atsakās pieņemt RSK polises un liek maksāt par pakalpojumu uzreiz skaidrā naudā. Tas nozīmē, ka pacientiem, lai naudu atgūtu, pašiem jānes čeki uz RSK, bet arī tur nākas ilgi gaidīt to apmaksu. Kompānija un tās uzraugi gan norādīja, ka nav pamata runāt par uzņēmuma finansiālajām grūtībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?