Vieglas un gandrīz zibens ātrumā pagatavojamas piknika uzkodas itāļu stilā iesaka Baltic Beach Hotel restorāna il Sole šefpavāre Oļesja Kisļicka.
Pikniks itāļu gaumē
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Čabatas sendvičs ar liellopa antrekotu
Sastāvdaļas 2 personām: 125 g liellopa antrekota, 125 g mazo
čabatas (chiabatta) maizīšu, 100 g tomātu, 100 g olīvu, 50 g salātu
maisījuma, 30 g sarkano sīpolu, 20 g sviesta ar ķiplokiem un
zaļumiem
1. Čabatas maizītes sagriež uz pusēm un uzsmērē
sviestu ar zaļumiem.
2. Liellopa antrekotu apcep uz karstas
pannas trīs minūtes no katras puses. Ļauj gaļai atpūsties 10
minūtes, tad sagriež plānās šķēlēs.
3. Uz maizītes liek virsū
salātus, tomātu gredzenus, gaļu un sarkanā sīpola gredzenus. Dekorē
ar olīvām.
4. Sendviču var pasniegt gan aukstā, gan siltā
veidā. Ja vēlaties siltu, to var grilēt piknika laikā.
Parmas šķiņķis ar meloni un vīģi
Sastāvdaļas 2 personām: 50 g Parmas šķiņķa, 2 grisini, 2 vīģes,
300 g meloņu
1. Melones gabaliņiem virsū liek daļu smalki
sagriezta Parmas šķiņķa un vīģes.
2. Atlikušās Parmas šķiņķa
šķēles aptin ap grisini standziņām.
3. Ēd melones gabaliņus kopā
ar šķiņķi, piekožot grisini.
Grilēti baklažāni ar mocarellas sieru un tomātiem
Sastāvdaļas 2 personām: 150 g baklažānu, 125 g (1 paciņa)
mocarellas, 100 g tomātu, 10 g ciedru riekstu, 30 g pesto, 20 g
rukolas, 1 ēd. k. olīveļļas, saspiesti ķiploki pēc garšas, baziliks
dekoram
1. Baklažānus apcep uz grila un pārziež ar olīveļļas,
sāls un ķiploku maisījumu.
2. Mocarellu un tomātus sagriež
gredzenos. Ciedru riekstiņus apcep uz sausas pannas.
3. Pesto
var nopirkt veikalā vai pagatavot, sablendējot baziliku, ciedru
riekstus, olīveļļu un ķiplokus (pēc vēlmes).
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!