Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pučīni fināls policijas iecirknī

«Un tu, kropli, vispār paklusē. (..) Es ļoti ceru, ka Latvijas prezidents tevi d.. d…,» šādu bravūrīgu vārdu krājumu pirmdien agri no rīta, sēžot policijas iecirknī, demonstrēja nevis kāda Maskavas forštates narkomāne, bet gan kultūras zvaigzne - starptautiski atzītā Lietuvā dzimusī operdziedātāja Asmika Grigorjana, kura naktī kopā ar latviešu režisoru Viesturu Kairišu tika aizturēta Vecrīgā. Abi bija krietnā alkohola reibumā, turklāt viesmāksliniece policijai pat izrādījusi pretestību.

Pēc V. Kairiša stāstītā, viņš kopā ar sievu Ievu Jurjāni un A. Grigorjanu devies uz mājām cauri Vecrīgai pēc Pučīni operas Triptihs pirmizrādes. V. Kairišs atzīst, ka visi bijuši pamatīgi iereibuši, taču konflikts ar policiju sācies pēc kādas viņa neapdomīgi izmestas frāzes.

«Domājām, ka jāizsauc taksis. Tur kā reiz bija policijas mašīna, izmetu neprātīgi aizskarošu frāzi: o, taksis piebraucis! Izlēca ļoti bravūrīgi zēni, kas man sāka pārmest, ka esmu uzkāries kaklā divām meitenēm, piedzēries un neorientējos pilsētā. Mēs mēli aiz zobiem neturējām.»

V. Kairišs esot paklausījis varas pārstāvjiem un iesēdies policijas mašīnā, taču meitenes sākušas «ārdīties». Režisors uzsver, ka inspektors par viņu visu laiku ņirgājies. «Iesēdināja vietā, kur aukstas flīzes. Nedrīkstu celties kājās. Vienkārši tas bija kaut kas šausmīgs, man ir pretīgi. Nezinu, par ko tikām sodīti, vienkārši bijām iereibuši.»

Pašvaldības policijas preses sekretāre Inese Tīmane savukārt norādīja, ka V. Kairišs tika aizturēts par to, ka sabiedriskā vietā atradās cieņu aizskarošā reibuma stāvoklī, bet A. Grigorjana agresīvi iejaucās. Uz vairākkārtējiem policijas aizrādījumiem netraucēt sieviete nereaģēja, lietoja necenzētus izteicienus un fiziski aizskāra policijas darbiniekus, par ko arī tika aizturēta. Savai aizstāvībai policija ar mediju starpniecību izplatījusi fiksēto videonovērošanas kamerās - gan uz ielas, gan policijas iecirknī.

Videomateriālos redzams, ka A. Grigorjana uz ielas vienu reizi ar roku iesit policistam pa seju, bet, saslēgta roku dzelžos, sper pat ar kāju. Vēlāk policijas iecirknī viņa rupji lamājas.

Alkohola tests mākslinieces izelpā uzrādīja 1,96 promiles alkohola. V. Kairišs no alkohola testa veikšanas uz vietas atteicās, tādēļ reibuma pakāpes noteikšanai nogādāts medicīnas iestādē.

Par soda mēru A. Grigorjanai lems tiesa, bet V. Kairišam - pašvaldības policija. Par sīko huligānismu pārkāpējam var uzlikt naudas sodu līdz 250 latiem vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Savukārt par atrašanos sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī izsaka brīdinājumu vai piemēro naudas sodu līdz 50 latiem. Pagaidām gan nav zināms, vai policijas rīcību sūdzēsies abi aizturētie.

Latvijas Nacionālās operas (LNO) preses sekretāre Inga Vasiļjeva no notikušā distancējās, norādot, ka incidents tieši nav saistīts ar operas darbību. Viņa uzsvēra, ka abi ir izcili mākslinieki, kuru sniegums LNO vairāku gadu garumā ir augstu vērtēts gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Uz jautājumu, vai incidents varētu ietekmēt abu mākslinieku pieaicināšanu darbā operā turpmāk, I. Vasiļjeva atbildēja, ka tas turpmākos mākslinieciskos plānus noteikti neietekmēšot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?