Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Šķēle nāk ar mājienu par valdības gāšanu

Spilgti citāti, gatavība kļūt par premjeru un barga kritika par 2010.gada budžetu, kura gatavošanā darbojusies arī Tautas partija (TP) un kura pieņemšanu Saeimā tā atbalstīs. Jauns solījums nākt klajā ar priekšlikumiem, tajā skaitā nodokļu likumos, lai izvestu valsti no slīgšanas dziļākā bedrē un palīdzētu «valdībai šinī ļoti smagajā brīdī neiekrist vēl dziļākās lamatās». Tās ir dažas no TP priekšsēža Andra Šķēles pirmajā preses konferencē pēc atgriešanās partijas līdera amatā piektdien paustajām lietām.

Arī izvairīgas atbildes uz jautājumiem gan par TP sadarbību ar Saskaņas centru, gan jauno TP komandu, pārmaiņām TP biedru rindās (sacīja tikai, ka notikšot biedru pārreģistrācija) un ministriem, kuri būtu atsaucami no valdības. Atteikšanās atbildēt par saviem pašreizējiem ieņēmumiem un to, cik daudz naudas jau saņēmis no trešās premjerēšanas laikā iegūtā 29 miljonu dolāru vekseļa. Solījums ministru amatos neizraudzīties «lielākos kretīnos», jo «šī nav mana pieeja», kā arī gana nepārprotams mājiens premjera Valda Dombrovska (JL) valdībai, ka TP «palīdzēs tikt pie jaunas», ja pašreizējā «mocīsies». Vēl dažas jautras detaļas, samulstot par to, kā sauc Ģirta Valda Kristovska vadīto Pilsonisko savienību, un it kā aizmirstot, kas īsti ir dāsnais TP atbalstītājs, bijušais piensaimnieks, Austrumu slimnīcas valdes loceklis Jānis Skvarnovičs.

Skaidri nepateiktais, taču caur spilgtajiem citātiem labi uztveramais vēstījums bija - pēc valsts budžeta pieņemšanas TP var izmantot iespēju gāzt V.Dombrovska valdību un par katru cenu to neatbalstīs, lai tā nostrādātu līdz nākamās Saeimas vēlēšanām. No A.Šķēles klāstītā var secināt, ka viens no pirmajiem akmeņiem, uz kura TP varētu paklupināt V.Dombrovska valdību, būs Satversmes tiesas (ST) spriedums par pensiju samazināšanu. Ja ST atzīs, ka tā neatbilst Satversmei, valdībai budžetā būs jāatrod vismaz 50 miljoni latu. ST spriedums gaidāms pēc budžeta pieņemšanas. Tas nozīmē, ja ST lems par labu pensionāriem, valdībai nāksies gatavot budžeta grozījumus, tas savukārt varētu būt brīdis, kad, A.Šķēles vārdiem, pārbaudīt valdības rīcībspēju.

Premjers V.Dombrovskis TP līdera izteikumus par valdību, kā arī par nepieņemami slikto 2010.gada budžetu nevērtēja. «Premjers nekomentēs Šķēles viedokli,» teica valdības vadītāja preses pārstāve Līga Krapāne. Jautāta, vai premjera darba kalendārā pēc budžeta pieņemšanas ir plānota tikšanās ar A.Šķēli, ko viņš lūdzis, lai iepazīstinātu ar saviem priekšlikumiem, L.Krapāne atzina: «V.Dombrovskis aicināja Šķēli tikties šonedēļ vēl pirms budžeta pieņemšanas, bet Šķēle neuzskatīja to par nepieciešamu.» Tikšanās ar TP līderi tiekot plānota, taču pagaidām neesot skaidrs, kad tā notiks.

A.Šķēle un viņa ģimenes locekļi laikā, kamēr viņš oficiāli bija ārpus politikas, ieguvuši vērienīgus īpašumus. Tomēr par saviem ienākumiem viņš piektdien nerunāja, vien norādīja, ka, «tiklīdz man būs jāaizpilda amatpersonas deklarācijas, jūs tos ieraudzīsiet. Tas ir personīgs jautājums».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?