Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Snaiperis ir, bet vai pulveris sauss?

Negaidīts, taču abpusēji loģisks solis. Rīgas Dinamo ir nepieciešams snaiperis rezultativitātes uzlabošanai, savukārt spēlētājam pēc diviem neveiksmīgiem mēģinājumiem sevi apliecināt citos KHL klubos radusies akūta nepieciešamība uzspodrināt CV. Un kāpēc lai to nemēģinātu darīt komandā, kurā pavadīti, iespējams, karjeras labākie divi gadi? Slovāku hokejists Marcels Hosa šosezon debitēt Rīgas Dinamo gatavojas ceturtdien Arēnā Rīga spēlē ar Spartak. Sākums pulksten 19.30. Tiešraide LTV7 un Viasat Sport Baltic.

Vecgada nogalē KHL klubs Maskavas Spartak uzteica darbu diviem slovākiem Marcelam Hosam un Jozefam Štumpelam. Ar 35 spēlēs sapelnītajiem 17 (6+11) punktiem Hosa bija otrs ražīgākais komandā, taču nevarēja nepamanīt vēl vienu statistikas aili iepretim Hosas uzvārdam - mīnus 16 koeficients bija sliktākais komandā.

Trešdienas Rīgas Dinamo treniņā Hosa vēl nepiedalījās. Līgums ar viņu ir parakstīts, tikai vēl jāreģistrē KHL ofisā. Līdz spēlei ar Spartak visām formalitātēm vajadzētu būt kārtībā, tāpēc Hosam Dinamo sastāvā šosezon pirmo spēli vajadzētu aizvadīt pret savu bijušo klubu. Arī papildu intriga, jo visiem zināma ir sporta spēļu pārstāvju vēlme sevi apliecināt bijušajiem darba devējiem. Marcels ir ar izteiktām snaipera dotībām, kuram vajadzīgi lādiņu pienesēji. Pēc Dienas rīcībā esošās informācijas, par Hosas partneriem pirmajā spēlē kļūs Fredriks Varjs un Džemijs Landmarks. No vienas puses, tā būtu loģiska izvēle, no otras puses, galvenā trenera palīgam Artim Ābolam būtu jāatceras, ka ar Hosu otrajā sezonā ļoti labi sapratās Ģirts Ankipāns, kurš Pekas Rautakallio spēlētāju reitingā gan augstu nekotējas, jo pēc savainojuma izārstēšanas ilgāku laiku tika turēts rezervē. Ankipāna pluss ir ne tikai prasme spēlēt uz līderi, bet arī pašaizliedzīga cīņa aizsardzībā.

Bijušais Rīgas Dinamo aizsargs Oļegs Sorokins uzskata, ka Hosam labākais piespēlētājs būtu Aleksandrs Ņiživijs. Tiesa, jāņem vērā, ka Ņiživijs vēl vismaz vienu vai divas nedēļas ārstēs Vecgada pēdējā spēlē ar Minskas Dinamo gūto kājas muskuļa savainojumu. «Saša var atdot diagonālo piespēli, kas Hosas gadījumā ir ļoti svarīgi,» uzsver Sorokins. «To pašu var izdarīt Sandis, tāpēc, manuprāt, aizsardzībā, kad laukumā ir Marcels, vajadzētu būt Ozoliņam. Jā, izskatāms variants varētu būt arī Ģirts Ankipāns, kuram patīk dot piespēles. Laikam jau centra uzbrucēja postenī tomēr tiks iespēlēts Fredriks Varjs. Džemijs Landmarks otrā malā? Nu nezinu, bet katrā ziņā Hosam būs ļoti liela motivācija sevi parādīt, tāpēc viņš Dinamo sastāvā varētu vēlreiz pa īstam izšaut.»

Pēc Sorokina domām, viens no iemesliem, kāpēc Hosa neiespēlējās Spartak, ir arī emocionālā lādiņa trūkums. «Spartak faktiski spēlē pie pustukšām tribīnēm, turpretī Rīgā līdzjutēji Marcelu pamatīgi uzkurinās. Būs interesanti.»

Vēl viena būtiska nianse - kā Hosa pielāgosies somu trenera Pekas Rautakallio prasībām? It kā Marsels esot gatavs svīst pa visām vīlēm, lai uzlabotu savu snaipera reputāciju, taču, kad kājas būs pasmagas un vajadzēs uz spēku izsīkuma robežas steigties palīgā aizsargiem, solījums cīnīties aizsardzībā var arī aizmirsties.

Rīgas Dinamo sastāvā KHL pirmajā sezonā Hosa sapelnīja 44 (22+22), otrajā - 55 (35+20) punktus. Otrajā gadā ar 35 ripām viņš kļuva par KHL labāko vārtu guvēju. Viņa snaipera dotības novērtēja Gagarina kausa glabātāji Ak Bars, taču Hosa Kazaņā nesagaidīja divu gadu līguma termiņa beigas. Pagājušajā vasarā viņš pārcēlās uz Spartak.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Marcels Hosa

Dzimis 1981. gada 12. oktobrī
Augums 187 cm, svars 100 kg
Spēlējis: Portlendas Winter Hawks (WHL), Kvebekas Citadelles (AHL), Monreālas Canadiens (NHL), Hamiltonas Bulldogs (AHL), Mora IK (Zviedrija), Ņujorkas Rangers (NHL), Hārtfordas Wolf Pack (AHL), Fīniksas Coyotes (NHL), Rīgas Dinamo (KHL), Kazaņas Ak Bars (KHL), Maskavas Spartak (KHL)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?