Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Sprūdžs bez ielūguma ieradīsies uz LPS kongresu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (Reformu partija) nav saņēmis ielūgumu uz Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kongresu, kas notiks 9. augustā Aucē. Tas varētu būt pirmais gadījums, kad pašvaldības pārraugošo ministru neuzaicina uz šo forumu. LPS priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis Dienai apstiprināja, ka uz kongresu ir aicinātas tikai trīs augstākās amatpersonas - Valsts prezidents Andris Bērziņš, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība) un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), kurš varot ņemt līdzi arī kādu no ministriem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs E. Sprūdžs šo uzskata par īpašu LPS kongresu, jo tajā pirmo reizi pulcēsies jaunievēlētie pašvaldību vadītāji. Tāpēc ministrs uz to plāno ierasties arī bez ielūguma. «Ar īpašu uzrunu negatavojos uzstāties, ja vien mēs ar Jaunsleiņa kungu nevienosimies citādi,» teica E. Sprūdžs. Viņš cer, ka šis arī varētu kļūt par pagrieziena punktu LPS un valdības attiecībās. Ministrs no iepriekšējām valdībām esot mantojis konfliktu abu pušu attiecībās, kam būtu jāmainās, lai LPS un valdība kļūtu par sadarbības partneriem. Savukārt LPS priekšsēdis A. Jaunsleinis uz jautājumu, kāpēc LPS valde nolēma neaicināt pašvaldību ministru, atbildēja, atgādinot par E. Sprūdža intervijām, no kurām izriet, ka viņš pašvaldības neuzskata par sabiedroto.

Ielūgums uz LPS kongresu nav sūtīts nevienam valdības loceklim, jo šis ir darba kongress, kāds notiek tikai vienu reizi četros gados pēc kārtējām pašvaldību vēlēšanām, paskaidroja A. Jaunsleinis, norādot, ka neviens ministrs, kas būs ieradies, gan laukā netiks raidīts. Šajā kongresā jaunajiem mēriem būs jāizraugās arī jauna LPS vadība un valde. Iepriekšējo kongresu pieredze rāda, ka ministru un Saeimas deputātu runas aizņem daudz laika un vietējie līderi paši pie uzstāšanās tiek tikai dienas otrajā pusē, kad zālē ir palicis tikai retais ministrs. Liela daļa aicināto viesu nedzird pašvaldību vadītāju teikto, par ko allaž vietējie līderi ir bijuši sarūgtināti. Kongresā, kas notika iepriekšējā gada maijā, Reformu partijas ministri bija ieradušies kuplā skaitā, runāja viens pēc otra un toreizējais partijas līderis Valdis Zatlers pat deva vārdu nākamajam runātājam no savas partijas. Pērn kongresā LPS līderis A. Jaunsleinis ironizēja, ka valdība ieradusies astoņu ministru sastāvā, kas ir lēmumu pieņemšanai nepieciešamais kvorums. Savukārt E. Sprūdžs bija atbraucis jau iepriekšējā vakarā un pēc savas iniciatīvas iesaistījās LPS valdes darbā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?