Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Strīķes jautājumā pieļauj tiesāšanos

Jebkurš premjerministra Valda Dombrovska (Vienotība) lēmums attiecībā pret atlaisto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja vietnieci Jutu Strīķi varētu nonākt līdz tiesai.

Gadījumā, ja V. Dombrovskis atcels KNAB vadītāja Jaroslava Streļčenoka lēmumu par J. Strīķes atlaišanu, tiek pieļauts, ka jautājums nonāks līdz tiesai. «Ja premjers atceltu lēmumu, viens no iespējamajiem variantiem no Streļčenoka puses varētu būt nepielaist Strīķi pie darba un gaidīt sodu par premjera viedokļa ignorēšanu, lai tiesas ceļā pierādītu, ka viņam bija taisnība,» Dienai norāda bijušais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs (Vienotība). Tiesāšanās varētu notikt arī gadījumā, ja premjers akceptē KNAB vadītāja lēmumu. Tikai šoreiz tiesā varētu vērsties pati J. Strīķe. Šādu iespēju pieļauj Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (Vienotība): «Viņa varēs vērsties tiesā un noteikti uzvarēs. Ja Dombrovskis neatcels lēmumu, gribētu dzirdēt, ko par to saka tiesa. Man grūti pieņemt tādu situāciju.»

Ar J. Strīķi Dienai sazināties neizdevās, viņa neatbildēja ne uz zvaniem, ne īsziņām. J. Streļčenoks vakar pēcpusdienā vēl gatavoja materiālus, ko iesniegt premjeram, lai pierādītu, ka savu vietnieci no darba atlaidis pamatoti. Viņš pauda izbrīnu par izskanējušo informāciju, ka V. Dombrovskis nolēmis atcelt viņa lēmumu. «Tas izskatās dīvaini, jo visi pamatojošie dokumenti, kāpēc Strīķes kundze tika atlaista, vēl tiek gatavoti. Dombrovskis steidzamības kārtā pieprasīja mums sniegt informāciju, un šodien beidzas termiņš,» apgalvo J. Streļčenoks. Citādas runas nāk no premjera biroja - saskaņā ar rezolūciju KNAB priekšniekam dokumentus vajadzējis iesniegt jau piektdien. J. Streļčenoks Dienai izvairās atklāt, ko darīs gadījumā, ja premjers atcels viņa lēmumu. «Pagaidām vēl ir pāragri runāt par kaut kāda veida manu rīcību, bet jebkurā gadījumā šeit ir divi aspekti - premjeram nav tiesību to darīt, otrkārt - ja viņš to izdara, tas ir pilnīgi politisks lēmums,» norāda J. Streļčenoks. Viņš pauž neizpratni, kāpēc premjers šajā situācijā ir iesaistījies - ja biroja darbinieks ir neapmierināts ar biroja priekšnieka lēmumu, viņš var vērsties tiesā. «Šajā situācijā darba tiesiskās attiecības būtu jārisina tiesai, nevis premjeram,» viņš saka.

Tajā pašā laikā V. Dombrovska preses sekretārs Mārtiņš Panke Dienai uzsver, ka premjeram ir tiesības atcelt uzraugāmo iestāžu lēmumus, ja tie ir prettiesiski. «Protams, tam nepieciešams spēcīgs juridiskais pamatojums. Mūsu juristi pie tā strādā. Premjeram būs jāizvērtē izdarītie secinājumi,» atklāj M. Panke.

Bijušais KNAB vadītājs A. Loskutovs nostājies sava amata pēcteča pusē un norāda, ka J. Strīķes aizstāvībai «tiek veidots ļoti masīvs spiediens, un Streļčenoks kā iestādes vadītājs tiek pasniegts melnāks par melnu». Viņš pauž pārliecību, ka no savas bijušās vietnieces KNAB vadītājs nav prasījis neko vairāk par to, ko no pārējiem birojā strādājošajiem. Arī pašam A. Loskutovam ar J. Strīķi gājis «kā pa kalniem». A. Latkovskis pauž pretēju viedokli un uzsver, ka premjera juristiem vajadzējis strādāt arī brīvdienās: «Premjers šo lēmumu varēja pieņemt jau 28. decembrī.»

Informācija par to, ka šonedēļ premjers, visticamāk, atcels J. Streļčenoka lēmumu par savas vietnieces J. Strīķes atbrīvošanu, izskanēja raidījumā Nekā personīga. Tika norādīts, ka no V. Dombrovska puses esot jūtams atbalsts J. Strīķes darbībai, viņa esot kā biroja dzinējspēks. Jāatgādina, ka J. Streļčenoks savu vietnieci no amata atbrīvoja 20. decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?