Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Tikai viens trūkums - pārāk maza pudele

Atkal prātā iešāvās vīnbaudītāja paradoksāli komiskā problēma - jo vairāk cenšamies saķert vīna sniegtās baudas, jo vairāk no šīs baudas attālināmies. Ja pieņemam, ka dzērējam reibums ir sekundārs ieguvums, bet lielākais kaifs ir saķerams no dzēriena niansēm un elegances, tad tomēr ir jāapzinās kaitinošais fakts, ka katrs nākamais baudas malks mūs gribot negribot reibina, tādējādi arvien vairāk šīs nianses un eleganci aizmiglojot un padarot neskaidrākas. Kaut kā stulbi, vai ne?

PASCUAL TOSO Chardonnay 2011

Interesanti, ko gan var sagaidīt no Argentīnas baltvīna, vaicās kāds ziņkārīgs dzērējs. Ticiet man, gaidīt nevajag neko. Ļaujoties rēnam vasaras vakaram, piepildiet glāzes ar labi atdzesētu šo - tipisku Jaunās pasaules šardonē. Viegli dzeramu, nesamocītu, svaigu un spirdzinošu. Nu un tad, ka ozola aromāts nāk no skaidas, nevis veselas mucas, vaniļas un garšzāļu smarza no tā nekļūst mazāk pievilcīga. Nu un tad, ka vīns piedāvā šardonē standarta paketi - zaļus ābolus, mango un vēl visādus tropu augļus aromātā, vaniļu un citrusīgi kraukšķīgu skābumu uz mēles? Smarža brīžiem atgādina ar sviestu apsmērētu siltu baltmaizes grauzdiņu, nu un? Tas taču ir forši!

Tie, kas gaidīs brīnumus vai pērles, droši vien būs vīlušies. Tie, kas tuvāk realitātei, laiski garšodami grilētu garneli, makaronu salātus ar viegli kūpinātu vistu vai knakstoties ar kādu sieru, nevērīgi piedzersim Paskāla Toso šardonē un vienkārši ļausimies. Šādiem vīniem ir tikai viens trūkums - pārāk maza pudele. Ātri beidzas. Žēl. Un vēl tie odi.

LANGMEIL Valley Floor Shiraz 2009

Garās jūdzes (Long Mile) vīna laukos ir sastopami simtgadīgi vīnogulāji. Cik daudz vīnogu novāc no šiem vīna kokiem un cik daudz vīna no šīm vīnogām nonāk pudelēs, zina tikai ražotājs, un droši vien tas nav arī pārāk svarīgi. Vīns ir lielisks. Samtaini mīļš kā pūkaini rokudzelži guļamistabā. Rotaļīgi maigs, pavedinošs un bīstams. Necaurredzami tumšs, viskozs un blīvs. Ja interesē smaržu pušķis - vienkāršāk kā aprakstīt būs iebāzt galvu omes garšvielu skapītī un dziļi ievilkt elpu. Kanēlis, pipari, kāda izbirusi sukāde un kakao. Garša samtaini apaļa un izlīdzināta, pilna ar ogu, melnās šokolādes un stipras kafijas drumslām. Pēc pirmās glāzes dzērēja organisms arvien nemierīgāk pieprasa ēdienu - vislabāk kādu gaļas šķēli, spēcīgu sieru vai labi nožāvētu šķiņķi. Labs gadījums, ja vēlaties izmēģināt, kā vīns sapas ar nesaldu melnās šokolādes kūku. Katra iztērētā lata vērts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?