Jautāta, vai tiesāšanās vēl gaidāma, vadības uzņēmuma Staburadze NP Foods pārstāve Rita Voronkova saka: «Nav gala lēmuma. Neesam raduši atbildi uz jautājumu, kāpēc augsti atzīts profesors, lietojot nepārbaudītus datus, sniedza par vienu konkrētu zīmolu šādas ziņas.»
Par laboratorijas kļūdu S. Stenders medijos ražotājam atvainojās.
Taču septembrī profesors atkal ziņoja, ka vairākos produktos, to skaitā divās Staburadzes vafeļu tortēs, konstatēts augsts transtaukskābju saturs.
Transtaukskābes var veicināt saslimšanu ar sirds un asinsvadu slimībām.
Uzņēmuma pārstāvji toreiz teica, ka vēlas norobežoties no profesora paziņojumiem.
Tagad, draudzīgi šaržējot profesoru uz vafeļu iepakojuma, Staburadze sākusi ražot vafeles un vafeļu tortes, kurās transtaukskābju saturs ir 0%.
«Dānijas - Zviedrijas kopuzņēmums, no kura iepērkam augu taukus, vēl vairāk samazinājis transtaukskābju saturu, kas mums ļauj izslēgt transtaukskābju klātbūtni,» stāsta R. Voronkova.
Jaunā produkcija nebūšot dārgāka par iepriekš ražoto.