Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Viens cērt vecās avenes, cits - nemaz negrib runāt

«Cērtu vecās avenes. Vēl... vēl malka jāsaskalda, jābauda skaistā diena,» Dienai atbild bijušais tieslietu ministrs un iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs (Vienotība), trešdien jautāts, ko dara pēc ministra amata pienākumu pildīšanas beigām. Viņš atzīst, ka nekādu turpmāku plānu viņam pagaidām nav.

Par to, ko darīs turpmāk, pārliecināta nav arī bijusī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (Vienotība) un ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība). «Pirms iepriekšējām vēlēšanām apņēmos nākamos četrus gadus veltīt politikai un to arī domāju turpināt, bet veidi, kā to darīt, ir ļoti dažādi, un vēl konkrēti atbildēt nevarēšu - neesmu pieņēmusi lēmumu,» skaidro S. Ēlerte.

Politikā palikt domā arī A. Kampars, kurš vēlas strādāt partijā, un ir jau izskanējis, ka viņš būs Vienotības ģenerālsekretārs. «Vēlos stiprināt demokrātiju partijā, kas līdz šim ir nedaudz klibojusi, par to, vai strādāšu Vienotībā, lai valde lemj,» saka bijušais ekonomikas ministrs. Viņš pieļauj iesaistīties arī uzņēmējdarbībā, kurā jau esot iestrādnes, bet tas varētu notikt tikai pēc vairākiem mēnešiem.

Bijušais veselības ministrs Juris Bārzdiņš (Liepājas partija) apņēmies atjaunot studijas doktorantūrā, kā arī meklēšot darbu. Viņš pieļauj, ka varētu atgriezties Liepājā, kur pirms stāšanās ministra amatā vadīja Liepājas slimnīcu. «Bet ne tādā veidā, kā līdz šim, jo mans pēctecis savu darbu dara labi. Pieļauju, ka varētu strādāt pie atsevišķiem projektiem,» skaidro J. Bārzdiņš.

Vismaz mēnesi ilgu atpūtu sev ir paredzējis bijušais izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (ZZS). «Esmu vienīgais, kurš visu šo laiku nav bijis atvaļinājumā nevienu dienu. Tā vietā vasarā brīžiem nācās aizvietot pat divus un pat trīs kolēģus. Tagad gribu paņemt pauzi, bet domāju, ka politikā turpināšu darboties.» Viņš plāno, ka tam varētu noderēt viņa līdz darbam valdībā uzkrātā jurista prakses pieredze: «Skatīšoties, kā jurista iemaņas var apvienot ar politiku.»

No bijušajiem ministriem vienīgi Ģirta Valda Kristovska (Vienotība) nākotnes ieceres Dienai neizdevās uzzināt. «Man jums nav jāatskaitās par saviem plāniem, visu labu!» telefoniski atbildēja bijušais ārlietu ministrs.

Jau rakstīts, ka jaunajā Valda Dombrovska (Vienotība) Ministru kabinetā, ko apstiprināja otrdien, darbu turpina tikai divi līdzšinējie ministri. Trīs bijušie ZZS ministri - Raimonds Vējonis, Uldis Augulis un Jānis Dūklavs - ir ievēlēti Saeimā, kur pagaidām darbosies arī bijusī labklājības ministre Ilona Jurševska (ZZS) - viņa uz bērnu kopšanas atvaļinājuma laiku aizvieto deputāti Danu Reiznieci-Ozolu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?