Atbild Biruta Ozola: «Izvārīto buljonu (vienalga kādu) atdzesē. Aukstam buljonam pievieno olu baltumu (cik, atkarīgs no buljona daudzuma) un uzvāra, baltumu visu laiku putojot. Samazina liesmu un atstāj lēni vārīties aptuveni 25 minūtes. Sarecot, olbaltums kā magnēts pievelk buljona biezumus un taukus un paceļ tos virspusē. Atdzesē, nosmeļ biezumus un izkāš caur marli. Var izlīdzēties ar olu čaumalām - tad darbosies tur palikušais baltums. Taču šis variants varētu būt mazāk efektīvs.
Virtuves gudrības. Buljonu dzidrina ar olas baltumu. Kā to darīt?
«Man izdodas garšīgas zupas, bet buljoni nav dzidri. Kā dzidrināt buljonu?» jautā Inga no Vecumniekiem.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.