Šefpavārs Uldis Krebs gatavo Ķimeņu siera un rupjmaizes kārtojumu.
Vajag ķimeņu sieru, rupjmaizi, sviestu. Sieru un maizi griež vienāda biezuma šķēlēs (0,5 cm) un liek kārtām, vispirms rupjmaizi apziežot ar sviestu. Tur ledusskapī zem sloga apmēram divas stundas. Tad apgriež līdzenas malas.
Vēl var gatavot Pikantās kotletītes ar ķimeņu sieru. Vajag 100 g ķimeņu siera, 300 g maltas gaļas, 1 nelielu sīpolu, 2 ķiploka daiviņas, 50 g skāba krējuma, 1 olas dzeltenumu, sāli, piparus.
Malto gaļu samīca ar olu un krējumu, pievieno smalki sakapātu sīpolu un ķiploku, sāli, piparus. Visbeidzot masai pievieno kubiciņos sagrieztu ķimeņu sieru. Izveido nelielas kotletītes, apviļā miltos un cep gatavas.