Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Trešdiena, 20. novembris
Anda, Andīna

Virtuves gudrības. Kā pagatavot Lieldienu maizi - kuļiču?

Lieldienu maizes jeb kuļiča recepti iesaka restorāna Kaļķu vārti konditore Dina Gira:

Vajadzēs: 1 kg miltu, 12 olu dzeltenumu, 100 g rozīņu, 100 g sukāžu, 300 g sviesta, 300 g cukura, 50 g riekstu, 400 g saldā krējuma, 50 g rauga, tējk. vanilīna, sāli, citrona miziņu. No šī daudzuma iznāk seši apmēram 450 g smagi kuļiči.

Raugu, ēd. k. miltu, ēd. k. cukura un pāris ēd. k. silta ūdens samaisa un minūtes piecas raudzē. Tad ņem pusi receptē minēto miltu, visu krējumu, uzrūgušo raugu un pagatavo mīklu. Atsevišķi saputo visu sviestu ar pusi cukura. Ar otru pusi cukura saputo visus olu dzeltenumus. Atlikušos miltus sajauc ar rozīnēm, sukādēm, riekstiem, rīvētu citrona mizu. Visas sagatavotās sastāvdaļas pieliek pie samīcītās mīklas (kurā raugs). Lielā bļodā mīklu mīca tik ilgi, līdz tā kļuvusi viendabīga. Mīklu neraudzē, bet uzreiz liek formās, piepildot apmēram vienu trešdaļu tilpuma. Formas liek siltā vietā un ļauj, lai mīkla uzrūgst. Ņemiet vērā - tā kā mīkla ir trekna un smaga, tā rūgst ļoti lēni - vismaz stundu. Kad mīkla uzrūgusi, tā būs apjomā dubultojusies un piepildījusi formu. Kuļiču apziež ar olu, liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep apmēram pusstundu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies Andorijs Dārziņš

Andorijs Dārziņš 16.01.1953. – 17.11.2024. Atvadīšanās piektdien, 22. novembrī, plkst. 14.00 Rīgas Kremācijas centra mazajā zālē. Tuvinieki








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?