Vajadzēs: 1 kg miltu, 12 olu dzeltenumu, 100 g rozīņu, 100 g sukāžu, 300 g sviesta, 300 g cukura, 50 g riekstu, 400 g saldā krējuma, 50 g rauga, tējk. vanilīna, sāli, citrona miziņu. No šī daudzuma iznāk seši apmēram 450 g smagi kuļiči.
Raugu, ēd. k. miltu, ēd. k. cukura un pāris ēd. k. silta ūdens samaisa un minūtes piecas raudzē. Tad ņem pusi receptē minēto miltu, visu krējumu, uzrūgušo raugu un pagatavo mīklu. Atsevišķi saputo visu sviestu ar pusi cukura. Ar otru pusi cukura saputo visus olu dzeltenumus. Atlikušos miltus sajauc ar rozīnēm, sukādēm, riekstiem, rīvētu citrona mizu. Visas sagatavotās sastāvdaļas pieliek pie samīcītās mīklas (kurā raugs). Lielā bļodā mīklu mīca tik ilgi, līdz tā kļuvusi viendabīga. Mīklu neraudzē, bet uzreiz liek formās, piepildot apmēram vienu trešdaļu tilpuma. Formas liek siltā vietā un ļauj, lai mīkla uzrūgst. Ņemiet vērā - tā kā mīkla ir trekna un smaga, tā rūgst ļoti lēni - vismaz stundu. Kad mīkla uzrūgusi, tā būs apjomā dubultojusies un piepildījusi formu. Kuļiču apziež ar olu, liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep apmēram pusstundu.