Atbild Biruta: «Fenhelis ir gan dārzājs, gan garšaugs. Sakne ir dārzājs, bet augša, zaļumi, - garšaugs. Kā dilles, kā anīss. Lieto salātos, garnēšanai. Arī sakni var lietot zaļajos salātos. To var tvaicēt un pasniegt pie gaļas ēdieniem, labi sader ar zivīm. Ja zivi tvaicē, sietiņu var izklāt ar fenheļa zaļumiem, tas piešķirs zivij aromātu.» Biruta piedāvā zupas recepti:
Fenheļa zupa
30 g sviesta
2 vidēja lieluma fenheļa saknes, sakapātas
1 vidēji liels sīpols un ābols, abi sakapāti
750 ml ūdens
2 vistas buljona kubiciņi, sadrupināti
2 tējkarotes fenheļa sēklu
300 ml piena
Lielā katlā izkausē sviestu, pievieno sakapātu fenheli, sīpolus un ābolus. Maisot cep kādas 5 minūtes. Pievieno ūdeni un buljona kubiciņus, uzvāra, samazina liesmu un vāra aizvākotu 15 minūtes. Fenheļa sēklas karsē cepeškrāsnī mērenā siltumā kādas 5 minūtes. Tas izvelk aromātu. Sēklas saberž un pievieno zupai. Samaļ blenderī, pielej pienu un uzsilda, bet neuzvāra.