Atbild Biruta: «Skābenes noteikti var saldēt. Arī es pati esmu saldējusi skābenes. Vispirms lapas nomazgā, tad tvaicē vienu minūti, tad pako cieši noslēdzamā plastmasas traukā un liek saldētavā. Kāpēc jātvaicē? Tiek ieteikts jebkādus dārzeņus pirms saldēšanas noplaucēt. Tā kā skābeņu lapiņas ir ļoti maigas, plaucējot tās var pavisam izjukt, tādēļ labāk tvaicēt. Ja procedūru grib vienkāršot, lapas var likt parastā sietā un iemērkt uz īsu brīdi vārošā ūdenī. Bet tad siets ar lapām labi jānotecina.»
Virtuves gudrības. Vai skābenes ziemai var saldēt?
Patlaban stāvu pie plīts un vāru jauno skābeņu zupu. Skābeņu pilns dārzs. Varbūt skābenes ziemai var sasaldēt? Līdz šim esmu tikai konservējusi. Varbūt saldēt ir veselīgāk - vitamīni nepazudīs? - raksta Ilze no Rūjienas.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.