Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Zaķskābenes pavasara receptēs

Beidzot pavasaris patiešām ir klāt, un mūsu ēdienkarte kļūst arvien zaļāka. Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš Dienas lasītājiem piedāvā ēdienu receptes, kurās izmantoti martā pieejamie produkti, piemēram, zaķskābenes, kreses, kā arī pagrabā vēl saglabātais pērnā gada ķirbis, ko var pagatavot netradicionālā veidā. Pavārs teic, ka receptē minētās piena teļa gaļas vietā var izmantot liellopa fileju, bet «tad nebūs tā garša, kādu biju iedomājies».

Viņš iesaka eksperimentēt arī ar sīpolu ievārījumu - «tā garša pie gaļas ēdieniem ir neaprakstāma». Pamēģināsim - varbūt Lieldienās varam pārsteigt ciemiņus ar kaut ko negaidīti garšīgu, sakot - uzminiet, kas tas ir.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Cepta piena teļa fileja ar panētu brī sieru un sīp

Divām personām vajadzēs: 400 g piena teļa filejas (var izmantot liellopa fileju), 30 g olīveļļas steika cepšanai, 120 g Valmieras brī siera, 1 olu, 40 g rīvmaizes, 0,6 l eļļas cepšanai, 100 g sarkano sīpolu, 30 g sarkanvīna etiķa, 40 g cukura, sāli, piparus, 20 g krešu dekorēšanai
Teļa fileju attīra no cīpslām, sagriež porcijās, uzkaisa sāli, piparus. Uz sakarsētas grilpannas šķēles apcep no abām pusēm, tad cep krāsnī 200 grādos 6-7 min.
Sieru sagriež 60 gramu gabaliņos, panē olā un rīvmaizē. Eļļu uzkarsē un cep tajā sieru, kamēr gabaliņi zeltaini brūni. Kad gatavi, ņem laukā un liek uz salvetes.
Sarkanos sīpolus nomizo un plāni sagriež, cep pannā, kamēr mīksti, pievieno cukuru un sarkanvīna etiķi, sautē, kamēr šķidrums iztvaikojis.
Visu kārto uz šķīvja un dekorē ar kresēm.

Kazas siera un ķirbju parfē ar rudzu maizes un

Divām personām vajadzēs: 100 g kazas siera, 100 g ķirbja, 70 g rudzu maizes, 5 g ķimeņu, 1 timiāna zariņu, sāli, piparus, 5 g medus, 30 g zaķskābeņu, 40 g krešu, 30 g olīveļļas
Ķirbi nomizo un sagriež kubiņos, liek katlā un vāra, kamēr mīksts. Atdzesē un visu sablendē, līdz veidojas viendabīga masa.
Rudzu maizi sarīvē, pievieno sakapātas ķimenes, timiānu, olīveļļu, medu, samaisa un cep krāsnī 140 grādos, kamēr drupačas izkaltušas, uzvāra 70 g ūdens, uzlej tām un rūpīgi samaisa.
Zaķskābenes un kreses sablendē ar nedaudz ūdens, līdz veidojas viendabīga masa. Kārto uz šķīvja.

Maskarpones siera un ķirbju kūka ar dzērveņu ievār

Astoņām personām vajadzēs: 200 g sablendēta ķirbja masas, 135 g pūdercukura, 60 ml saldā krējuma, 1 tējk. vaniļas cukura, 2 olas, 2 tējk. kukurūzas cietes, 360 g maskarpones siera, 300 g smilšu mīklas, dekorēšanai dzērveņu ievārījumu un piparmētru lapiņas
Sieru, pūdercukuru, vaniļas cukuru viegli saputo, tad pa vienai iejauc olas, pēc tam sablendētu ķirbi, tad kukurūzas cieti un kā pēdējo - saputotu saldo krējumu.
Formā ieklāj smilšu mīklu, cep 160 grādos aptuveni 30 min. Kad izcepusies, lej virsū sagatavoto masu un cep 160 grādos apmēram 40 min.
Dekorē ar dzērveņu ievārījumu un piparmētru lapiņām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?