Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

ZZS pieaicina lokomotīves

Zaļo un Zemnieku savienības vēlētājs šīs partijas kandidātu sarakstā ieraudzīs vairākus uzvārdus, kas iepriekš nav asociējušies ar šo politisko spēku, piemēram, Imants Kalniņš, Kārlis Seržants, Rihards Eigims, Viola Lāzo. Zaļo un Zemnieku savienībai ir stabils un lojāls vēlētājs, liecina socioloģiskās aptaujas, bet tieši tām ir bijusi liela nozīme saraksta veidošanā, žurnālistiem atzina viens no ZZS līderiem Augusts Brigmanis, kurš ar pirmo numuru kandidē Zemgalē.

Ar sabiedrības domas pētījumiem tiek skaidrots arī kandidātu izvietojums vēlēšanu apgabalos, kas ir atbilde tiem, kuriem kādas personas atrašanās ļoti augstā vietā var radīt jautājumus. ZZS uzsver ne tik daudz savas lokomotīves, bet apvienības zīmolu, kas pieteikts ar moto «Saimnieki savā zemē».

ZZS pirms katrām vēlēšanām praktizējusi pieaicināto lokomotīvju iekļaušanu sarakstā. Tā pirms 8. Saeimas vēlēšanām ZZS sarakstu stiprināja Vilis Krištopans un Ingrīda Ūdre, 9. Saeimas vēlēšanās - svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, kurš šoreiz ir Latgales sarakstā kā pēdējais. Uz 10.Saeimu ZZS listē ir lielāks skaits jaunu lokomotīvju. Šajā grupā varētu iekļaut arī jaunos sabiedrotos no Liepājas partijas, kas deleģē sarakstā Aiju Barču un Oskaru Zīdu, bet no partijas Latvijai un Ventspilij startēs ne tikai Saeimas priekšsēdis Gundars Daudze, bet arī Ventspils augstskolas pasniedzējs Dmitrijs Smirnovs, kurš pazīstams ar savām publikācijām par Latvijas ekonomikas attīstības scenārijiem.

Taču nevienā partijā nav ne tikai R. Eigims, kurš Daugavpils domē ievēlēts no LSDSP, bet arī Vidzemes saraksta vilcēji zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Andris Bērziņš, kurš bija Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents. Pieteikto cilvēku kopumu ir grūti uztvert kā vienotu komandu, bet tas šajās vēlēšanās būtu attiecināms uz ne vienu vien politisko spēku, kuru veido vairākas partijas. No ZZS startēs gan bijusī Jūrmalas domes priekšsēde Inese Aizstrauta, gan Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Artis Stucka un Banku augstskolas pasniedzējs Jānis Grasis, kurš iepriekš vēlēšanās kandidēja no Jaunajiem demokrātiem. Interese iekļūt Saeimā ir arī bijušajai premjera Induļa Emša preses sekretārei Ilonai Līcei un bijušajai labklājības ministrei Ivetai Purnei. Sarakstā pārstāvēti lauku uzņēmēji, piemēram, Indulis Jansons, gan vairāki bijušie un tagadējie pašvaldību vadītāji, kuru vidū ir Miervaldis Krotovs, Vitauts Staņa, Didzis Zemmers. Listē ir pārstāvji no 50 pašvaldībām. Vēlēšanās startē 17 tagadējie Saeimas deputāti. No 115 pieteiktajiem kandidātiem ir 31 sieviete, 84 - vīrieši. Augstākā izglītība ir 104 kandidātiem. Vecumā līdz 30 gadiem ir septiņi kandidāti, jaunākajam ir 22 gadi, vecākajam - 77 gadi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?