Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Positivus pusdienas- 15 sekundēs!

Ar viltotu CV ieguvis darbu Londonas restorānā, dzīvojis čigānu taborā, izveidojis ekoloģisko izbraukuma virtuvi, Rihards Frīdenbergs–Kalniņš jau trešo gadu ir arī apņēmības pilns pabarot visus Positivus izsalkušos apmeklētājus 15 sekundēs.

"Mani ļoti pārsteidz, ka viņš spēj nodrošināt ēdināšanu tik milzīgi lielām masām festivālā Positivus, un tas nozīmē, ka Rihards sadarbojas ar ļoti daudz zemniekiem. Es esmu 17 gadus ar zemniekiem strādājis, bet man liekas, ka viņš tik īsā brīdī ir mani pārspējis." Tā par jauno pavāru, Eco Catering dibinātāju saka Vincents šefpavārs un slowfood kustības popularizētājs Mārtiņš Rītiņš.

Pirms trim gadiem Rihards uz pozitīvā pūļa barošanu esot pieteicies pats. «Viņš iemieso pašu festivālu. Pozitīvs, atvērts, ar idejām un degsmi. Rihards sola — šogad pabarošot 50 000, un es viņam ticu, jo gatavo viņš garšīgi. Pēc viņa burgeriem mēs ar kolēģiem speciāli dodamies uz Kalnciema ielu,» stāsta viena no Positivus organizatorēm Linda Andersone. Rihards piekrīt, ka festivāls ir izaicinājums: «Esmu pat dzirdējis, ka par mani saka: vai nu muļķis, vai traks. Ja man ir ideja, tad es patiešām aizraujos un kļūstu nedaudz traks. Positivus — tas nozīmē nedēļā gulēt vidēji 10 stundas un dažas dienas negulēt vispār. » Tiesa, ar negulēšanu šo jauno censoni iebaidīt grūti, jo viņš, iegūstot pieredzi restorānā Londonā, bija pieradis strādāt 100 stundas nedēļā un piedzīvojis šefpavāru, kas sit un met ar pannām. «Ja kāds ir redzējis pavāru šovu Hell’s Kitchen, tad varu teikt, ka tā ir bērnu spēlīte, salīdzinājumā ar to, ko izbaudīju es. » Kāds viņa kolēģis bija atradis ļoti savdabīgu līdzekli pret nogurumu: lai sevi uzmundrinātu, viņš maiņas sākumā pielika rokas pie karstām plītīm un tās apdedzināja, lai justu sāpes. Rihardam gan bija savi paņēmieni…


Vairāk par jauno pavāru, viņa rūdījumu un to, vai ekoloģiskai ēdināšai Latvijā ir nākotne, lasiet jaunākajā žurnālā Sestdiena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata