Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Savienojiet mani ar īstu norvēģi!

Norvēģis, kurš nopircis modernāko Samsung televizoru un vēl īsti nemāk ar to apieties, droši vien ņems rokā telefonu un zvanīs uz Samsung informatīvo tālruni. Taču uz viņa zvanu, visticamāk, atbildēs nevis kāda norvēģiete, bet gan latvieša balss, kas runās skaidrā norvēģu valodā. 
Samsung jau pirms vairākiem mēnešiem sāka zvanu centra pārcelšanu uz Latviju, no kurienes apkalpos arī Zviedrijas, Dānijas un Somijas tirgu. Īpaši apmācīti zvanu centra operatori ir gatavi skaidrot, kā apieties ar telefoniem, televizoriem un citu Samsung tehniku.

Samsung zvanu centrs ir viens no projektiem, kas pēdējo gadu laikā pārcēlies no Skandināvijas uz Baltijas valstīm. Piemēram, Rīgā darbojas arī Zviedrijas taksometru firmas Taxi Kurir zvanu centrs, kas apkalpo klientus Stokholmā. Galvenais iemesls, protams, ir darba algas atšķirības. Piemēram, Zviedrijā zvanu centra operators pelna no 1000 līdz 2000 latu mēnesī, taču Latvijā par šo darbu maksā ap 500 latu. 

«Lai gan skandināvu uzņēmumiem biznesā veicas ļoti labi, viņi dara to pašu, ko mūsu valdība: mēģina konsolidēt izdevumus,» skaidro Raitis Dinka no ārpakalpojumu uzņēmuma Runway, kas faktiski nodrošina Samsung zvanu centra darbību.

Mūsdienās ar interneta starpniecību ārpakalpojumus iespējams attīstīt gandrīz jebkurā pasaules malā, jo nav īpaši lielas atšķirības, vai darbinieks sēž Stokholmā, Rīgā vai Mumbajā. Liela daļa zvanu centru darbinieku ir bijušie vai esošie studenti, kas kādu laiku pavadījuši Ziemeļvalstīs. Dažkārt gan darbiniekiem nākas uzklausīt pārmetumus, ka jārunā ar ārzemnieku. Gadās arī tādi, kas saka: «Savienojiet mani ar īstu norvēģi!»

Vairāk par to, kā attīstās Ziemeļvalstu zvanu centru bizness Latvijā, lasiet Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata