Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Agrāk kunkstējām, tagad sākam rīkoties

Diāna Kārkliņa

«Piedalīties var visi vecāki, bez ierobežojumiem. Priecājamies, ka šogad ir pieteikušies vecāki no visiem Latvijas reģioniem. Bet nākt var arī tāpat, bez pieteikšanās - gan jau visi Latvijas Universitātes Lielajā aulā satilpsim,» uz Latvijas Vecāku forumu 2013, kas rīt, 12. oktobrī, visas dienas garumā notiks Rīgā, LU telpās Raiņa bulvārī 19, aicina viena no tā rīkotājām Kristīne Dūdiņa.

Šajā konferencē, kas notiks jau trešo gadu un kuras tēma ir Inovatīvi risinājumi izglītībā. Vecāku loma un līdzdalības iespējas, gaidītas visas mammas un tēti, kam nav vienaldzīgi viņu bērnu izglītošanās jautājumi un sadarbība ar skolām. Vecāki kopā ar ekspertiem mācīsies un diskutēs par to, kā efektīvi līdzdarboties skolā, kā sadarboties ar skolotāju bērna interesēs, kādi ir risinājumi, lai izglītības iestādēs nodrošinātu drošu un cieņpilnu vidi, kā veidot skolas ikdienu tādu, lai tā nekaitē bērna veselībai, un kā īstenot iekļaujošu izglītību, no kuras ieguvēji būs visi bērni. Sīkāk ar foruma programmu var iepazīties www.vecakuforums.lv.

«Forumā gribam panākt, lai vecāku pieredze kopā ar ekspertu zināšanām ved pie informētākiem lēmumiem un prasībām politikas veidotājiem,» konferences mērķi skaidro K. Dūdiņa. Tās sākumā Veselības un Izglītības un zinātnes ministrija stāstīs, ko un kā dara saistībā ar bērnu skološanu un veselību, tad dažādi eksperti iezīmēs reālo situāciju un problēmas, savukārt trešajā foruma daļā darbosies darba grupas, kur vecāki kopā ar ekspertiem domās par iespējamajiem risinājumiem. «Pērnā gada forumā vēl bijām revolucionāri noskaņoti «pret» virzienā. Šogad esam izauguši līdz orientācijai uz sadarbību ar visām iesaistītajām pusēm,» teic K. Dūdiņa.

Lūgta raksturot, cik aktīvi Latvijas vecāki patlaban ir sadarbībā ar skolām, viņa teic, ka mūsu valstī šāda rosība sākusies tikai pirms dažiem gadiem, tāpēc vēl tikai iekustas. «Daudzi vēl pie šādām iespējām nav pieraduši - ka var ietekmēt pat politiskos procesus. Agrāk mēs, vecāki, tikai kunkstējām par to, kas skolās nepatīk, tagad pamazām saprotam, ka varam rīkoties un kaut ko mainīt,» saka K. Dūdiņa. Līdzdarboties skolu dzīvē vecākiem nereti liedz gan no pašu skološanās padomju laikā mantoti pieņēmumi, gan tas, ka arī daudzas izglītības iestādes joprojām nav nemaz tik atsaucīgas vecāku līdzdalībai un attiecas pret to tīri formāli. «Taču skolās, kur šī sadarbība pilnvērtīgi notiek, redzam pozitīvas lietas. Varam mācīties arī no citu valstu pieredzes. Piemēram, Norvēģijā vecāku organizācijas pastāv jau 40 gadu, Īslandē - 20, un to parādīšanās gāja roku rokā ar izmaiņām izglītības politikā.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūža ilguma maksimums sasniegts

Ļoti iespējams, liela daļa fiziski veselo šā brīža jauniešu nodzīvos līdz 100 gadu vecumam, taču maz ticams, ka bez fundamentālas ārējas iejaukšanās cilvēka ķermeņa darbībā šo robežu izdosies ievēro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?