Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Aizdomu ēna Leikplesidā

Panikas nav, jo braukšana nebija laba - Pasaules kausa (PK) izcīņas četrkārtējais pēdējo gadu uzvarētājs Martins Dukurs pēc palikšanas pieticīgajā 8. vietā PK posmā Leikplesidas trasē ASV nezaudē optimismu. Amerikānis Metjū Antuāns negaidīti izcīnīja pirmo PK uzvaru karjerā. Tomass Dukurs ieņēma 3. vietu. PK karuselis turpinās griezties pēc Jaungada.

Pirms gada Leikplesidā brāļi Dukuri svinēja dubultuzvaru, tāpēc bija pamatotas cerības, ka arī šoreiz varētu būt augstas vietas. «Treniņos mums gāja labi, bet tad sāka pazemināties gaisa temperatūra un arī mūsu kamanas attiecīgi sāka slīdēt lēnāk,» kā vienu iemeslu pieticīgajam sniegumam Martins minēja neierasti auksto laiku. Nedēļas nogalē Leikplesidā termometra stabiņš noslīdēja pat zem -20 grādu atzīmes.

Dīvainības lietas notika ar laika mērīšanas ierīci. Pirmā brauciena finišā Martinam vispirms parādījās laiks 53,81, bet pēc pāris sekundēm - 54,21 sekunde. Latvijas izlases treneris Mareks Mezencevs nekavējoties uzrakstīja protestu un iesniedza to žūrijai, bet sankcijas nesekoja. «Tas viss bija ļoti aizdomīgi. Notikušais ir nofilmēts un videomateriālu mēs drīzumā ievietosim Latvijas skeletona interneta mājaslapā, lai visi varētu pārliecināties, ka kaut kas nebija kārtībā. Tagad gan man jāatzīst, ka pēc pirmā brauciena es pats nerīkojos īsti apdomīgi. Pārāk daudz enerģijas iztērēju diskusijās ar tiesnešiem, cenšoties pierādīt, ka tas nevarētu būt mans patiesais rezultāts. Būs mācība priekšdienām,» atzīst Martins. Varbūt arī tāpēc otrais brauciens bijis sliktāks. «Kļūdas bija - tas man ir jāatzīst. Vienā vietā diezgan nopietni «uzdūros» uz apmali.»

Pēdējo reizi tik zemu Pasaules kausa izcīņas mačos Martins Dukurs bija pirms pieciem gadiem 2008./2009. gada sezonā. Zinot, ka tuvojas Soču olimpiskās spēles, iespējams, var piezagties neticības velniņš. «Es nestresoju. Pirmajā un otrajā posmā man gāja labi, un arī Leikplesidā treniņos kamana slīdēja, kamēr temperatūra vēl nebija zem mīnus desmit grādu atzīmes. Vienīgi mani nedaudz uztrauc tas, vai nebūšu pēc tā atsitiena pret apmali saliecis skeletonu. Jāskatās, kādas būs tendences nākamajās Pasaules kausa izcīņas posma sacensībās.»

Vaicāts par konkurentiem, Martins norāda uz amerikāņu straujo progresu. «Jādomā, kas tas lielā mērā bija uz braukšanas rēķina, jo mājas trases viņi ir labi iepazinuši.»

Labāks noskaņojums pēc Leikplesidas mačiem bija vecākajam brālim Tomasam, kurš pirmo reizi šosezon izcīnīja vietu uz goda pjedestāla. «Lielas pārmaiņas jau nav notikušas. Pirmajā posmā Kalgari man dažas simtdaļas pietrūka līdz trešajai vietai, savukārt šoreiz biju priekšā ceturtajai vietai par mata tiesu. Bet tā jau tas sportā ir pieņemts, ka pārsvarā pamana tikai pjedestālu,» atturēti savu sniegumu novērtēja Tomass.

Pēc iepriekšējā posma Pārksitijā treneris Dainis Dukurs izteicās, ka Tomass esot nokļuvis izvēles priekšā. Būšot jāizlemj, vai turpināt startēt ar šovasar izgatavotajām slidām, kas labi slīdēja treniņos siltā laikā Sočos un Siguldā, vai arī būšot jāaizņemas viens komplekts no Martina. «Es startēju ar Martina slidām. Izvēle attaisnojās. Iepriekšējās slidas esmu nolicis maliņā. Uz cik ilgu laiku, paga idām nezinu. Top pieci jauni komplekt, un ar vienu no tiem es startēšu nākamajā posmā.»

Dāmām Leikplesidā bija divas sacensības, un Lelde Priedulēna neuzlaboja savu pozīciju. Svētdien viņa uzrādīja pēdējo 22. rezultātu no visām finišu sasniegušajām dalībniecēm. Pagaidām viņa ir aiz strīpas Soču olimpisko spēļu kvalifikācijā. Šķiet, ka Leldei ir cerības tikai uz wild card, ko iegūt gan ir visai reāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

Pasaules kauss, 3. posms Leikplesidā
Kungi. 1. M. Antuāns (ASV) 1:47,58, 2. A. Tretjakovs (Krievija) +0,63, 3. T. Dukurs (Latvija) +0,76, 8. M. Dukurs (Latvija) +1,06. Startēja 27. PK kopvērtējums. 1. A. Tretjakovs 645 punkti, 2. M. Dukurs 595 p. 3. M. Antuāns 593 p., 4. T. Dukurs 568 p. Dāmas. 13.XII. 1. N. Paikusa-Peisa (ASV) 1:51,37, 2. A. Hūbere (Vācija) +0,46, 3. E. Džernolda (Lielbritānija) +0,51, 19. L. Priedulēna (Latvija) +2,35. Startēja 23. 14.XII. 1. E. Džernolda 56,27, 2. J. Floka (Austrija) +0,34, 3. N. Paikusa-Peisa +0,45, 22. L. Priedulēna +2,13. Startēja 23. PK kopvērtējums. 1. E. Džernolda 860 p., 2. Š. Radmena (Lielbritānija) 696 p., 3. A. Hūbere 674 p., 19. L. Priedulēna 292 p.
3.-4.I PK Vinterberga

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūža ilguma maksimums sasniegts

Ļoti iespējams, liela daļa fiziski veselo šā brīža jauniešu nodzīvos līdz 100 gadu vecumam, taču maz ticams, ka bez fundamentālas ārējas iejaukšanās cilvēka ķermeņa darbībā šo robežu izdosies ievēro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?