Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Aizmirstie darbi

Taupības vārdā veiktie budžeta izdevumu samazinājumi gan pērn, gan šogad krietni vien apcirpuši finansējumu ceļu uzturēšanai. Samazinātais finansējums, protams, ir nopietns arguments brīžos, kad nākas skaidroties par to, kādēļ ceļu kvalitāte ir tik slikta vai šosejas šoziem tik bieži ir aizputinātas, nenotīrītas, slidenas.

Satiksmes ministrija izskatīšanai valdībā tagad virza grozījumus dokumentā Transporta attīstības pamatnostādnes 2007.-2013.gadam. Ieskatoties šī dokumenta sākotnējā 2006.gada vasarā apstiprinātajā versijā un iecerētajos grozījumos tajā sadaļā, kurā aprakstīti sasniedzamie rezultatīvie rādītāji, pirmais, ko nākas konstatēt, ir tas, ka spēkā esošās pamatnostādnes acīmredzami tikušas rakstītas pirmsvēlēšanu rožainajā gaisotnē.

Piemēram, apņemšanās nodrošināt, ka 2013.gadā visi valsts galvenie autoceļi būs labā stāvoklī, jau nu noteikti izklausās pēc priekšvēlēšanu lozunga. Toties tagad, laikam jau rēķinoties ar pamatīgu ceļu sakārtošanā ieguldāmās naudas masas sarukumu, sasniedzamie rezultāti kļuvuši pagalam pieticīgi. 2006.gadā pamatnostādnēs tika ierakstīta apņemšanās līdz 2013.gadam panākt, ka labā stāvoklī esošo valsts galveno autoceļu īpatsvars pieaug no 60% uz visiem 100%, taču tagad, ka apmierinošā stāvoklī (!) aizaizaiznākamā gada nogalē būs tikai 62% valsts galveno autoceļu.

Laikam jau lieki piebilst, ka arīdzan citas apņemšanās krietni vien nolaidušās uz zemes un daudzi ar tagadējā lidostas Rīga valdes priekšsēža, 2006.gada satiksmes ministra Kaspara Gerharda parakstu apstiprināto labo darbu sarakstā iekļautie pasākumi tā arī palikuši uz papīra. Ja ticam spēkā esošajām pamatnostādnēm, patlaban jau pilnā sparā norit jauna kruīza kuģu pasažieru termināļa būvniecība Rīgā - nākamgad tam būtu jāuzņem neskaitāmie skandināvu un citu tautību tūristi. Reālajā dzīvē, protams, iznācis citādi.

K.Petera priekštecis un pēctecis satiksmes ministra amatā Ainārs Šlesers (LPP/LC) jau pusgadu ir pārtapis galvaspilsētas atslēgu viceturētājā. Drīz būs klāt brīdis, kad A.Šlesers priekšvēlēšanu reklāmās stāstīs, ka ar viņa enerģiju pietiks ne vien visas Rīgas apgaismošanai, bet arīdzan visas Latvijas - no Grenctāles līdz Valkai - sakārtošanai. Ļoti jau gribētos dzirdēt nopietnu pamatojumu, kur palikuši visi pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām nopietnos dokumentos ierakstītie labie darbi, kas A.Šleseram, savulaik divarpus gadu saimniekojot Satiksmes ministrijā, palikuši nepadarīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?