Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Alus un siļķes vienā zupā. Gardi!

Patlaban, kad rakstu šo recepšu pieteikumu, ziņu aģentūras vēstī, ka ir viskarstākā šīsvasaras diena. Ar cerību, ka vasara turpināsies arī dažas dienas vēlāk, kad jūs lasīsit šo Dienas numuru, kopā ar restorāna Ambiente šefpavāru Māri Pastaru piedāvājam atspirdzinošas aukstās zupas. Uz biešu vai kefīra bāzes tās protam pagatavot visi, tāpēc Māris piedāvā pavisam neparastas idejas - vienā zupā salikt tomātus un zemenes un garšu bagātināt ar svaigu koriandru jeb kindzu.

Otrs, šķietami vēl neprātīgāks variants - pagatavot auksto zupu no siļķēm, skābētiem gurķiem un alus. Bet pamēģiniet - nenožēlosit!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Tomātu un zemeņu aukstā zupa

Sastāvdaļas 2-3 personām: 450 g tomātu, 850 g zemeņu, 1/2 sīpola, 1/2 čili pipara, 3/4 glāzes vistas vai gaļas buljona, 1/4 glāzes olīveļļas, 2-4 ēd. k. sarkanvīna etiķa, 1 daiviņa ķiploka, 1,5 ēd. k. sāls, cietais siers, kinza
Zemenes sagriež uz pusēm. Tomātus sagriež šķēlēs. Sīpolus nomizo un sasmalcina kopā ar ķiplokiem un zaļumiem. Visas sastāvdaļas sablendē līdz viendabīgai masai. Efektīgi šī zupa izskatās, salieta glāzēs un dekorēta ar zemenēm un rīvētu parmezāna sieru.

Aukstā alus un siļķu zupa

Sastāvdaļas 6 personām: 2 sālītas siļķes, 250 g sīpolu, 1 baltais garais redīss, 300 g svaigi skābētu gurķu, 1 daiviņa ķiploka, 3 cieti vārītas olas, pa saišķim sīpolloku, diļļu, pētersīļu, 2 citroni, 1 ēd. k. cukura, 2 ēd. k. sinepju, 1 l gaišā alus, 1 l ūdens, 250 g skābā krējuma

Siļķu filejas, sīpolus, redīsus, ķiploku daiviņas, olas, gurķus sīki sakapā, lokus un dilles smalki sagriež. Visus produktus ievieto lielā traukā (4-5 l), pievieno cukuru, sinepes, citronu sulu, kārtīgi samaisa. Tad pievieno skābo krējumu un kārtīgi izmaisa. Noliek vēsumā. Atsevišķi katlā ielej ūdeni, uzvāra, pievieno alu, ļauj tam uzputoties un pavāra dažas minūtes, lai izgaro alkohols. Atdzesē. Aukstu alus un ūdens šķīdumu ielej pie krējumā aizdarītajiem produktiem, samaisa un noliek atdzesēties uz 2 stundām.

Aukstā mango un apelsīnu zupa

Sastāvdaļas 2-3 personām: 2 tases svaiga mango sulas, mango auglis (sariezts 1/4 daivās), 2 tases svaigas apelsīnu sulas, 2 ēd. k. augstākā labuma olīveļļas, 1 bezsēklu gurķis (sagriezts 1/4 daivās), 1 maza paprika (sagriezta 1/4 daivās), 1 mazs sīpols (sagriezts 1/4 daivās), 2 ķiploku daiviņas (maltas), mazs jalapeno pipars 1 (malts), 3 ēd. k. svaiga laima sulas, 2 ēd. k. sasmalcinātu pētersīļu, baziliks vai koriandrs - pēc izvēles, sāls, svaigi malti melnie pipari
Samaļ mango, apelsīnu sulu un eļļu blenderī līdz biezeņa konsistencei. Pārlej bļodā, kurā salikti pārējie produktie. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Liek ledusskapī un patur vairākas stundas līdz pasniegšanai - lai garšas savelkas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?