Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Anna Ņetrebko: es vēlējos atgriezties dziedāt Latvijā

«Pirms daudziem gadiem uzstājos Opermūzikas svētkos Siguldā, un atceros, cik lieliska bija publika, kura lietū četras stundas skatījās Figaro kāzas. Tad nodomāju: publika šeit patiešām mīl mūziku. Tāpēc man vienmēr gribējies te atgriezties,» otrdien žurnālistiem stāstīja pasaulslavenā operdīva Anna Ņetrebko, kura ieradusies uzstāties Rīgā. Koncertā šodien Latvijas Nacionālajā operā viņa muzicēs kopā ar savu dzīvesbiedru, urugvajiešu basbaritonu Ervinu Šrotu un itāļu diriģentu Klaudio Vandelli, kurš diriģēs LNO orķestri un kori. Šrots un Vandelli Latvijā viesojas pirmoreiz.

Pasaulslavenā Krievijas operdīva, kura vēl novembrī valdzināja Ņujorkas Metropolitēna operas iestudējuma, G. Doniceti operas Dons Paskvāle starptautiskajā kinotiešraidē, vienkārši un sirsnīgi pavēstīja, ka koncertam sagatavota interesanta, ļoti daudzveidīga svētku programma septiņās valodās. «Tajā būs dažādu komponistu mūzika no Gļinkas līdz Gēršvinam un arī pārsteigumi,» viņa stāsta par koncertu. Tajā, kā solīja E. Šrots, būs interesanti ne tikai tiem, kuri mīl operu. Skanēšot arī mūzika no viņa dzimtenes Urugvajas.

«Vislabāk jūtos operteātrī. Diemžēl man parasti uz skatuves ir jāmirst, bet personiski esmu priecīgs cilvēks, un vairāk gribētos dziedāt komiskās lomas. Tāpēc Norīna operā Dons Paskvāle man ir viena no tuvākajām lomām,» atzinās A. Ņetrebko. Galā koncerti viņai prasot daudz vairāk enerģijas, «jo ir ļoti dažāda mūzika un vairāk nogurst balss. Tomēr šādi koncerti ir ļoti vajadzīgi plašai publikai. Uz skatuves vienmēr atdodu visu un vēl desmit procentus. Un nav svarīgi, kurā pilsētā uzstājos. Bet publika atšķiras. Tā var būt arī smaga un snobiska, ir licies, ka jāsalauž ledus. Bet var būt arī ļoti viegla publika, īpaši, kad starpbrīdī iebaudījuši šampanieti,» stāstīja dziedātāja.

Slavenais operas pāris iepazinies uz Koventgārdena operas skatuves Londonā. Viņiem patīk dziedāt kopā, taču tas notiek reti, jo katram ir sava karjera, kas saplānota gadiem uz priekšu. Tomēr, kad izrādījies, ka abiem bija brīvs «logs» decembrī, viņi nekavējoties nolēmuši kopā uzstāties zemēs un pilsētās, kurās līdz šim nav bijuši. «Es mīlu mūziku, un man patīk uzstāties uz skatuves, dziedāt skatītājiem. Man tas vienmēr bijis vissvarīgākais. Es domāju, ka tas man palīdzējis visos šajos gados. Nekad neapstājos pie sasniegtā,» sacīja A. Ņetrebko. Intensīvajā pasaules karjerā viņa atkal tiksies arī ar Latvijas zvaigznēm - diriģentu Andri Nelsonu un mecosoprānu Elīnu Garanču, ar kuru kopā muzicējusi jau vairākos projektos. «Tas ir apbrīnojami, ka tik mazā zemē ir tik daudz talantu!» uzsvēra dziedātāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ignorējot kritiku, Gutērrešs apmeklē Putinu

Neskatoties uz asu Ukrainas un tās sabiedroto kritiku, ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs vakar ieradās Kazaņā Krievijā, lai piedalītos Kremļa saimnieka Vladimira Putina organizētajā...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?