Kanādiešu nacionālo gardumu - kļavu sīrupu - Latvijā tiešām maz zinām. Reizēm kāds to mājās pamēģinājis ar pankūkām. Vēl kāds filmās noskatījies, ka to pārlej vafelēm, grauzdētām maizītēm, brokastu pārslām.
Taču kanādieši sīrupu izmanto arī, gatavojot zupas, zivju, gaļas, dārzeņu ēdienus. Kanādas vēstnieka Latvijā Skota Heteringtona sieva Elizabete saka: «Mūsu mājās kļavu sīrups ir vienmēr, to lietojam brokastīs, pusdienās, vakariņās. Dēlam iecienītākās brokastis ir bagātīgi ar kļavu sīrupu pārlietas franču tostermaizes.»
Kanādā gan apēd, gan arī saražo visvairāk kļavu sīrupa pasaulē. Ap 85% sīrupa iztvaicē Kvebekas provincē. Sīrupam izmanto tās kļavu sugas, kuru sulā vairāk cukura. Vidēji no 40 l kļavu sulas var iegūt 1 l sīrupa. «Maigs, dabisks saldinātājs,» vērtē E.Heteringtone un Dienai piedāvā trīs ēdienus ar kļavu sīrupu. «Receptes vienkāršas, jo es neesmu aizrautīga gatavotāja. Man patīk, ka ēdiens prasa maz darba un ir ātri gatavs.»