Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Atbalsta Austrumu partnerības valstis

Kā viena no pirmajām Eiropas Savienības dalībvalstīm Latvija pirmdien Saeimas ārkārtas sēdē vienbalsīgi ratificēja Eiropas Savienības asociācijas nolīgumus ar Ukrainu, Gruziju un Moldovu. Tas ir skaidrs Latvijas politiskais atbalsts šīm Austrumu partnerības valstīm, sēdē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) un paziņojumā medijiem uzsvēra arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība). Abi politiķi arī norādīja, ka Austrumu partnerību Latvija, kas būs prezidējošā valsts ES Padomē 2015.gada pirmajā pusē, ir definējusi kā vienu no savas prezidentūras prioritātēm.

«Mēs apliecinām Latvijas solidaritāti ar Ukrainu, nosodām Krievijas Federācijas agresiju un paužam skaidru politisko atbalstu Ukrainai,» sacīja E. Rinkēvičs, kad deputāti izskatīja līgumu ar Ukrainu. Latvija ir gatava sniegt trim Austrumu partnerības valstīm nepieciešamo atbalstu ceļā uz integrāciju ES. Ukrainas ekonomikas integrēšanās ES tirgū ir izdevīga arī Latvijas uzņēmējiem, piebilda E. Rinkēvičs. Viņš arī norādīja, ka ir jākoncentrējas uz to, lai līdz Latvijas prezidentūrai ES tiktu būtiski liberalizēts vīzu režīms starp ES un Ukrainu. Pēdējo mēnešu oficiālajās vizītēs Gruzijā un Moldovā Saeimas priekšsēdētāja S. Āboltiņa guvusi pārliecību, ka šīs valstis patiešām vēlas integrēties Eiropas struktūrās, tāpēc ir svarīgi tām sniegt arī praktisku palīdzību, piemēram, daloties uzkrātajā reformu pieredzē.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs iepriekš ir uzsvēris, ka tuvākajā laikā šīm valstīm būs jāuzsāk parakstīto dokumentu īstenošana, pievēršot uzmanību cīņai pret korupciju, biznesa klimata uzlabošanai un tieslietu reformai. «Eiropas Savienības Asociācijas līgumi ar Gruziju, Moldovas Republiku, kā arī Asociācijas līguma ekonomiskā daļa ar Ukrainu veido jauno posmu šo partnervalstu attiecībās ar Eiropu,» bija sacījis ministrijas valsts sekretārs A. Pildegovičs svinīgajā pasākumā Ārlietu ministrijā, kas notika par godu dokumenta parakstīšanai, liecina ministrijas sniegtā informācija.

Asociācijas līgumi ar trim Austrumu partnerības valstīm tika parakstīti 27. jūnijā Briselē, klātesot ES amatpersonām, dalībvalstu, kā arī Gruzijas, Moldovas Republikas un Ukrainas augstākajai politiskajai vadībai. ES un Ukrainas Asociācijas līguma pirmā daļa, kas ietvēra politiskās sadarbības jautājumus, tika parakstīta 2014. gada 21. martā, savukārt 27. jūnijā parakstīja Asociācijas līguma vienošanos par padziļinātu un visaptverošu brīvās tirdzniecības zonu. Latvijas vārdā līgumus parakstīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība), teikts Ārlietu ministrijas sniegtajā informācijā. Līdz šim līgumus ir ratificējusi Lietuva un Rumānija, informēja Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (Vienotība).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?