Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Auniet kājas, depešisti!

Astoņdesmito gadu jaunieši klausījās Depeche Mode dziesmas iespaidīga lieluma kasešu pleijeros, pastaigājoties pa daudzdzīvokļu namu masīviem, šur tur tumšākās diennakts stundās apķēpājot sienas ar slavenajām DM zīmēm, un liela daļa šo fanu grupai ir uzticīgi joprojām. Ne vien mūzikas izvēlē, bet nereti arī ar ģērbšanās stilu, frizūru un pat automašīnu.

Deviņdesmitie gadi nesa jaunu depešistu armiju, kas jau rīkoja speciālas grupas _Depeche Mode_ daiļradei veltītas ballītes un braucienus pie cienītājiem kaimiņvalstīs, un 1998.gadā britu mūziķi pirmoreiz atbrauca arī uz Latviju, lai beidzot tiktos ar faniem bezmaz līdz pirts temperatūrai uzkarsētajos Lielupes tenisa kortos.

Grupas nerimstošo popularitāti šeit apliecina arī fakts, ka Depeche Mode ir viena no trim grupām, kas vienlaikus spējīgas ierindoties satura un auditorijas ziņā ļoti atšķirīgo Radio SWH un Radio Naba topu pirmajās vietās (pārējās divas ir Placebo un Dzelzs vilks). Kopvērtējumā par pagājušo gadu DM jaunākā albuma Sounds of the Universe pirmais singls - dziesma Wrong - Nabā bija pirmajā, bet SWH - otrajā vietā.

Ļoti gaidītā un jau plānotā ceturtā tikšanās reize Latvijā tomēr nepienāca, jo solista Deiva Gahana slimības dēļ tūliņ pēc turnejas sākuma tika atcelti vairāki grupas koncerti Eiropā. Kaut sākotnēji tika prognozēts, ka līdz Latvijas koncertam 25.maijā dziedātājs jau būs atkopies un viss notiks, tika atcelti vēl vairāki koncerti, arī Rīgā. Par pārcelšanu uz vēlāku laiku sapņot arī velti, jo grupas grafiks ir pietiekami noslogots, tāpēc pienācis pēdējais laiks izmantot kādu no iespējām redzēt Depeche Mode šīs turnejas koncertu ārzemēs - 9.janvārī Berlīnē grupa sāk savas līdz šim lielākās turnejas otro daļu, kurā apceļos Eiropu no Anglijas līdz Krievijai.

Kritiķu un grupas fanu domas par jauno albumu nav vienprātīgas - daļai šķiet, ka Sounds of the Universe ir kārtējā savas pagātnes daiļrades atražošana un albumā labākajā gadījumā ir pāris hitu, citiem turpretī šķiet, ka grupa Depeche Mode skan tā, kā vēl nekad nav skanējusi. Kā vairākkārt ziņots jau iepriekš, šoreiz grupai bijis daudz vairāk dziesmu, ko atlasīt albumam, jo galvenais dziesmu autors Mārtins Gors pievērsies veselīgākam dzīvesveidam un krietni uzlabojušās arī viņa darbaspējas. Depeche Mode koncertšovu pamatā ir Deiva Gahana skatuves līdera agresīvais šarms, Mārtina Gora dziesmu autora talants un jutekliskie vokāli piedziedājumos, trešā dalībnieka Endija Flečera mūžīgā klātesamība un enerģiskie rokas mājieni, kaut mēs nekad īsti nezinām, ko viņš dara aiz sava sintezatora, un, protams, vienmēr krāšņā scenogrāfija, kurai roku pielicis ilggadējais grupas tēla veidotājs Antons Korbijns. Pirmajā turnejas koncertā 50 000 skatītāju priekšā Ramatganas stadionā Telavivā biļetes pie ieejas spekulanti tirgojuši pat par trīskāršu cenu, un bez jaunajām dziesmām šajā turnejā, protams, skan arī vecās - akcents likts uz albumiem Black Celebration, Violator un Songs of Faith and Devotion, kas ir fanu īpaši iecienīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Koncerti

Grupas Depeche Mode turneja Tour of the Universe
Eiropā no 9.I līdz 27.II

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvie paši sevi apzīmogo

Var tikai apbrīnot aklumu un kurlumu, ar kādu to vai citu viedokli tautās laiž Progresīvie, ja burtiski nedēļu pēc pašu radikālajiem un tuvredzīgajiem publiskajiem izteikumiem par Izraēlas me...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?