Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Bemhenu neatlaiž, bet samazina algu

Uz laiku atstādinātais Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens paliks amatā, taču līdz gada beigām viņam samazināts atalgojums par 30%. Jautājums par viņa atlaišanu nav aktuāls, tā pēc tikšanās ar uzņēmuma valdi un arodbiedrības pārstāvjiem paziņoja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Lēmums pieņemts, izsverot opozīcijas deputātu iebildumus, saņemot Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības vēstuli ar savāktajiem 1564 parakstiem L. Bemhena atbalstam, kā arī vērtējot līdzšinējo darba pieredzi. «Ņemot vērā pārkāpumu svarīgumu, kas tika konstatēti par izmaksātajām kompensācijām, pieņemts lēmums, ka 30% algas samazināšana līdz gada beigām ir adekvāts sods,» sacīja N. Ušakovs. Tas nozīmē, ka līdzšinējo 2826 latu vietā L. Bemhens saņems Ls 1978 mēnesī pirms nodokļiem.

Gada beigās viņam būs vēlreiz jāatskaitās, kā tiek pildīti uzdevumi. N. Ušakovs uzdevis ne vēlāk kā 2011. gada decembrī veikt atkārtotu pārbaudi par valdes locekļu veikto uzraudzību par RS lietu kārtošanu atbilstoši ārējiem normatīvajiem aktiem, dalībnieku sapulces lēmumiem un iekšējiem normatīvajiem aktiem. Pēc tam tiks pieņemts lēmums par turpmāko valdes locekļu, valdes priekšsēdētāja atrašanos amatā.

Iekšējā auditā noskaidrotas vairākas vainīgās amatpersonas un to atbildība. Konstatēts, ka par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršanu un neizmantoto atvaļinājumu kompensēšanu, kā arī par kļūdām darba samaksas aprēķinos atbildīgi ir RS darbinieki - no valdes locekļa amata atceltais Igors Žagars, uzņēmuma galvenā grāmatvede Regīna Arensburga-Rancāne, grāmatvede Alla Rozenburga, Administratīvo resursu pārvaldības direktore Elīna Epalte-Drulle un personāla pārvaldības daļas vadītāja Elīna Jaundžeikare. Viņiem piemērots rājiens vai samazināta atlīdzība.

«Tas ir kapitāldaļu turētāju lēmums, un par visām kļūdām kaut kādā veidā ir jāmaksā,» komentējot RS akcionāra lēmumu, atzina L. Bemhens.

Jau ziņots, ka Valsts darba inspekcija KNAB uzdevumā pērn veica pārbaudi RS par ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu un papildatvaļinājumu piešķiršanu, kompensāciju par neizmantoto atvaļinājumu un atlīdzību par darbu izmaksu vairāk nekā 50 000 latu apmērā L. Bemhenam un 2009. gadā no amata atceltajiem valdes locekļiem, kas reāli turpināja darbu uzņēmumā. Vēlāk amatpersonas nelikumīgi saņemto naudu atmaksājušas uzņēmumam, tāpēc zaudējumi neesot radušies.

RD opozīcija paziņojusi, ka, neatstādinot L. Bemhenu no amata, N. Ušakovs ir «skaidri parādījis sabiedrībai, ka viņš piesedz Bemhena nelikumības».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?